Новини
26 Жовтня 2020
998

Дослідження: Віддаленка влаштовує багатьох, але згуртованість при цьому страждає

Минулого року 15% компаній мали гнучкий робочий графік, а зараз — 76%

Керівники й працівники не хочуть повертатися до колишніх способів ведення бізнесу після закінчення пандемії. Однак через відмову від роботи в офісі з 9 до 18 багато команд відчувають себе менш згуртованими. В результаті індивідуальна продуктивність працівників зростає, але спостерігається зниження рівня інновацій і креативності. Про це свідчать дані дослідження Microsoft спільно з KRC Research, Boston Consulting Group і доктором Майклом Парком з Wharton School.

Опитування проводилось серед 9 тис. співробітників і керівників бізнесу в 15 країнах Європи з метою дізнатися про їхній досвід віддаленої роботи та очікування на майбутнє.

Керівники бізнесу зосереджені на тому, щоб комбіновані технології працювали ефективно. 95% керівників відзначили важливість зміни методів роботи своїх компаній, щоб зробити їх більш інноваційними та гнучкими.

Дослідження також показало:

• Торік тільки 15% компаній мали гнучкий робочий графік, а зараз так працюють 76%.

• 9 із 10 бізнес-лідерів (88%) очікують гнучкішого графіка роботи в довгостроковій перспективі.

• Працівники хотіли б проводити приблизно одну третину (31%) робочого тижня за межами традиційного офісу.

• Керівники бізнесу бачать переваги як в продуктивності, так і в ефективності гнучкого робочого графіка: 82% менеджерів відзначають, що продуктивність їхньої компанії залишилася на тому ж рівні або навіть підвищилася в міру переходу людей на віддалену роботу, а 56% бачать переваги економії витрат при такій роботі.


Найбільший виклик, з яким компанії стикаються при переході до гнучкого графіка роботи, пов’язаний з підтриманням згуртованості команди. Три основні проблеми співробітників при віддаленій роботі: підтримка належних умов праці, командний дух і подолання віддаленості, що зростає.

Ще 39% керівників відзначають, що їм важко створити сильну та єдину культуру в команді, а 61% здається, що вони не навчилися ефективно делегувати та розширювати можливості віртуальних команд.

“Для багатьох бізнесів їхня звичайна повсякденна реальність була заснована на традиційних офісних умовах. Тому багатьом співробітникам складно швидко адаптуватися до нового способу віддаленої роботи. Це також стосується менеджерів і керівників, які стикаються з проблемою не тільки забезпечення виконання основних бізнес-цілей в умовах підвищеної невизначеності, а й забезпечення згуртованості й залученості своїх команд у важкі часи”, — коментує генеральний менеджер відділу кадрів в Microsoft EMEA Сара Фішер.

Раніше Investory News писали, якими можуть бути офіси у майбутньому після пандемії коронавірусу.

Як відомо, на сайті Facebook з’явилася вакансія директора з віддаленої роботи. Потенційний кандидат повинен буде розробляти й реалізовувати стратегію перекладу співробітників на “віддаленку”.

А от у Великій Британії паби почали пропонувати гостям працювати в їхніх помешканнях. Заклади надають робоче місце, стабільний доступ в інтернет, гарячу їжу і напої.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram