Новини
29 Квітня 2019
807

Домовилися: Ілон Маск та SEC дійшли згоди щодо постів у Twitter

Глава Tesla тепер змушений отримувати попереднє схвалення на твіти про компанію

Ілон Маск уклав угоду з Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC) щодо подальшого дотримування правил, які вимагають попереднього схвалення на твіти про фінансовий стан та іншу інформацію про його компанії, повідомляє Reuters.

За інформацією Forbes про угоду стало відомо зі спільної заяви на ім’я судді федерального суду Південного округу Нью-Йорка Елісон Нейтан після закриття фінансових ринків в п’ятницю, 26 квітня.

Відтепер, згідно з новими вимогами, Ілон Маск повинен слідувати “обов’язковим процедурам”, встановленими в Tesla, щодо контролю повідомлень, пов’язаних з компанією, в будь-якій формі: будь-то пости в соцмережах (наприклад, в Twitter), на сайті компанії (наприклад, в блозі компанії), в прес-релізах чи під час телефонних розмов з інвесторами.

“І отримувати попереднє схвалення досвідченого юриста з цінних паперів, найнятого компанією (“радника з цінних паперів”) щодо будь-якого письмового повідомлення, яке містить інформацію щодо низки питань. В їх число входять: фінансові питання, можливі злиття, придбання та спільні підприємства, дані про виробництво і постачання, нові напрямки бізнесу і фінансові продукти”, – пише видання.

Нагадаємо, конфлікт між SEC та керівником Tesla розпочався ще восени минулого року, після того як Ілон Маск написав у своєму Twitter про можливе виведення компанії з біржі та викуп акцій неназваним покупцем по $420 за штуку.

“Тоді агентство заявило, що твіт, який підняв ціну акцій Tesla на 13,3%, порушив закони про цінні папери”, – пише Reuters. Щоб улагодити ситуацію Маску довелося не лише укласти угоду з комісією, але й виплатити $20 млн штрафу та залишити посаду голови ради директорів Tesla.

Вчергове у скандал через пост у Twitter Ілон Маск потрапив взимку цього року, коли не погодив два дописи: про виготовлення близько 500 тис. авто у 2019 році та вивід виробництва електрокарів на рівень 500 тис. на рік, з юристами компанії, як того вимагає угода з SEC.

“Якби тоді суддя Нейтан погодилася з аргументами SEC, вона винесла б йому попередження, призначила новий штраф або, в гіршому випадку, змусила б його покинути раду директорів Tesla або пост генерального директора. Замість цього вона запропонувала сторонам вирішити свої суперечності, зазначивши, однак, якщо їм це не вдасться, то вона розгляне можливість призначення нових “санкцій”, – пише видання.

І додає, що Нейтан зажадала від сторін розпочати переговори ще 4 квітня, відмовившись виносити рішення за позовом SEC. “Днем раніше сторони попросили про відстрочку до 30 квітня, щоб завершити переговори, за якими вже двічі пропускали дедлайн. Однак цього разу зуміли достроково вирішити наявні розбіжності”, – зазначає Forbes.

Нагадаємо, в кінці минулого тижня американська компанія Tesla повідомила про фінансові збитки – з початку року вона втратила $702 млн. Після оголошення звітності, акції Tesla знизилися лише на 1,99%, хоча з початку року вони подешевшали на 23%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram