Новини
25 Квітня 2019
761

Гігантські збитки: У першому кварталі Tesla втратила $702 млн

Ілон Маск обіцяє, що ближче до осені компанія знову стане прибутковою

Американська компанія Tesla з початку року втратила $702 млн. Про це вона повідомила на своєму офіційному сайті, опублікувавши фінансовий звіт за I кв. 2019 року.

Так, збиток на акцію за звітний період склав $4,1 проти $1,15, яких очікували аналітики. Загальний дохід за квартал склав $4,5 млрд. Для порівняння: в IV кв. 2018 року він дорівнював $7,2 млрд, а рік тому – $2,6 млрд. Тобто, у квартальному вираженні дохід впав приблизно у 1,5 раза, але в річному виріс більш ніж удвічі.

В компанії пояснили, що збитки пов’язані з різким скороченням виробництва електромобілів більш, ніж на 10%. “Також зі скороченням субсидій для електрокарів у США і виплатою $920 млн за конвертованими облігаціями”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив фінансовий директор Захарі Кіркхорн, “це був один з найскладніших кварталів в історії Tesla з моменту її виходу на біржу у 2010 році”.

Збитки очікуються і за підсумками другого кварталу 2019 року. “Хоча прибуток все ж таки ймовірний”, – зазначив Ілон Маск. І додав, що Tesla очікує знову стати прибутковою тільки за підсумками третього кварталу 2019 року.

Після оголошення звітності, акції Tesla знизилися лише на 1,99%, хоча з початку року вони подешевшали на 23%.

Нагадаємо, Tesla як і раніше планує поставити 360-400 тис. автомобілів у 2019 році. І це не дивлячись на те, що у I кв. компанія скоротила постачання на 31% на фоні труднощів з доставкою седана Model 3 до Європи та Китаю.

Раніше Investory News повідомляли, що автомобілі Tesla будуть позбавлені права на отримання нового податкового кредиту від канадського уряду в розмірі $5 тис., який має набрати чинності з 1 травня 2019 р.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram