Новини
19 Квітня 2019
937

Надто дорогі для пільг: Tesla не отримає особливих умов у Канаді

Американський автовиробник не підпадає під канадську програму податкових кредитів

Автомобілі Tesla будуть позбавлені права на отримання нового податкового кредиту від канадського уряду в розмірі $5 тис., який має вступити в силу з 1 травня 2019 р.

“Для автомобілів базової моделі з шістьма або меншою кількістю місць ціна повинна бути нижче $45 тис. і не вище $55 тис. для більш дорогих комплектацій”, йдеться в документі, опублікованому на сайті Міністерства транспорту Канади.

Найдешевший автомобіль Teslа Model 3 коштує в Канаді $53,7 тис. Моделі S і X коштують від $ 114 тис. і $ 117 тис. відповідно.

Серед транспортних засобів, які відповідають граничному значенню для податкової знижки: Chevrolet Bolt та Volt, Chrysler Pacifica Hybrid, Audi A3 e-tron, Ford Fusion Energi й інші.

“Канада має намір збільшити так званий “екологічний” транспортний сектор в країни і стати світовим лідером в області транспортних засобів з нульовим рівнем викидів. Аналіз показав, що без будь-яких подальших дій Канада може досягти продажів автомобілів з нульовим рівнем викидів від 4% до 6% від усіх нових автомобілів малої вантажопідйомності, придбаних до 2025 р., і від 5% до 10% – до 2030 р.”, – йдеться у повідомленні.

Уряд заявляє, що до 2040 р. всі автомобілі на канадських дорогах можуть мати нульову емісію.

Як відомо, в 2018 р. Tesla перевищила ліміт автомобілів, проданих з аналогічними податковими пільгами уряду США. Після того, як автовиробник продав 200 тис. автомобілів, податковий кредит на електромобілі компанії впав з $7,5 тис. до $3,75 тис.

Також, компанія Fiat Chrysler Automobiles уклала угоду з Tesla, автомобілі якої взагалі не дають парникових викидів. Відтепер вихлопи автомобілів двох автовиробників оцінюватимуться у сукупності. А у Fiat таким чином підготувалися до нових, більш жорстоких вимог щодо рівня шкідливих викидів нових автомобілів, які згідно європейської директиви 2009 року наберуть чинності у 2021 р.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram