Новини
20 Липня 2020
1 145

Disney відмовився від реклами у Facebook на фоні бойкоту

Таким чином соцмережа втрачає свого головного рекламодавця в США

Фото: Phelan M. Ebenhack

Walt Disney Co. “значно скоротила” витрати на свою рекламу в Facebook, повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на дані дослідницької компанії Pathmatics. Кіностудія була найбільшим рекламодавцем соціальної мережі Марка Цукерберга в США за підсумками першої половини 2020 р.

За даними Pathmatics, Walt Disney прийняла рішення тимчасово зупинити рекламу свого стрімінгового сервісу Disney +. За перше півріччя корпорація витратила на показ таких рекламних оголошень американським користувачам соцмережі $210 млн.

Також Walt Disney припиняє розміщувати у Facebook рекламні оголошення свого американського телевізійного бізнесу — телеканалу ABC і кабельних мереж, таких як Freeform.

За даними джерел видання, це рішення не пов’язане з літнім сезоном, коли телеканали знижують рекламні витрати через малу кількість новинок в ефірі. Джерела стверджують, що Disney не поверне рекламні оголошення ABC та інших телеканалів і восени, коли в ефір вийде велика кількість нових шоу.

Disney також припиняє рекламувати стрімінговий сервіс свого партнера по бізнесу Hulu в іншій соціальній мережі, що належить Facebook, — Instagram. За даними Pathmatics, тільки з 15 квітня по 30 червня Hulu витратила на рекламу свого стрімінгового сервісу там $16 млн.

Disney приєдналася до сотень інших компаній, які оголосили рекламний бойкот Facebook на знак протесту проти того, що соцмережа, на їхню думку, не бореться з поширенням на своїй платформі контенту, що сприяє розпалюванню ненависті й ворожнечі.

Нагадаємо, найбільші компанії почали відмовлятися від розміщення реклами в Facebook через невдоволення тим, як адміністратори соцмережі борються з розпалюванням ненависті. 26 червня про таке рішення оголосив один із найбільших світових постачальників товарів повсякденного попиту Unilever.

Раніше Investory News писали про історію успіху Волта Діснея та створення відомої багатьом поколінням усього світу компанії Walt Disney.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram