Новини
29 Квітня 2021
655

Держгеокадастр презентував портал геопросторових даних

До пілотного проєкту увійшло шість міст, плюс Харківська та Львівська області

Міністерство аграрної політики та продовольства разом з Держгеокадастром презентували геопортал пілотного проєкту Національної інфраструктури геопросторових даних, йдеться у повідомленні міністерства.

Як зазначив міністр аграрної політики й продовольства Роман Лещенко, це геопортал пілотного проєкту, який передбачає можливість повної інтеграції в онлайн-режимі геопросторових даних щодо ресурсів, зокрема землі, води, лісу та інших природних ресурсів, а також інфраструктури, дані щодо інженерних мереж і доріг України.

“Наразі портал знаходиться у стадії дослідної експлуатації. Незабаром будь-яка людина зможе зайти та за допомогою простого пошуку переглянути інформацію не тільки щодо природних ресурсів, а й ознайомитися зі встановленими обмеженнями, охоронними зонами або червоними лініями”, — розповів він.

Зазначається, що всі дані, зображені в системі, не зібрані фізично, а інтегровані за допомогою сервісів у режимі онлайн. “Наприклад, якщо у Львові вноситимуться зміни до містобудівної документації або оновлені місцеві ортофотоплани — це миттєво з’явиться на Національному геопорталі в майбутньому”, — йдеться у повідомленні.

До пілотного проєкту увійшло шість міст: Біла Церква, Житомир, Львів, Маріуполь, Миколаїв і Полтава, а також Харківська, Львівська області й 75 ОТГ з різних регіонів України.

Проєкт вже має понад тисячу наборів даних різного типу, які доступні як для перегляду, так і для завантаження.

Як писали раніше Investory News, Верховна Рада України (ВРУ) схвалила зміни до Земельного кодексу та інших законів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин.

Нагадаємо, у грудні минулого року парламент призначив нового міністра аграрної політики та продовольства. Ним став голова Держгеокадастру Роман Лещенко.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram