Новини
17 Грудня 2020
882

Парламент призначив нового міністра аграрної політики та продовольства

Ним став голова Держгеокадастру Роман Лещенко

Верховна Рада України (ВРУ) проголосувала за призначення Романа Лещенко міністром аграрної політики та продовольства України. За відповідну постанову проголосували 242 народних депутатів при необхідних 226 голосах.

Виступаючи з трибуни парламенту, новообраний міністр закликав ввести Держводагентство в структуру нового міністерства й анонсував зміни до профільного законодавства для запуску масштабної програми інвестицій у зрошення півдня України.

Лещенко очолив Держгеокадастр у червні цього року, а до цього з 1 жовтня 2019 року був уповноваженим президента України із земельних питань.

Згідно з наведеною біографічною довідкою, Роман Лещенко закінчив юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, має ступінь доктора філософії в галузі права. З 2013 року викладає тут. Є депутатом Жашківської районної ради.

Згідно з поданою декларацією в реєстрі НАЗК, Лещенко та його син мають два будинки в Жашківському районі, а його дружина — квартиру площею 113 кв. м у Києві.

Роман Лещенко також вказав у декларації 50% статутного капіталу ТОВ “Український аграрний центр”, 100% у ТОВ “Прогрес”, 100% у ТОВ “Агродар-Канівця”.

А от призначити Юрія Вітренка першим віцепрем’єр-міністром — міністром енергетики Рада відмовилася.

За відповідне подання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля проголосували 186 народних депутатів при мінімально необхідних 226 голосах.

Раніше Investory News писали, що Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект №3987 “Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про державний кордон України”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram