Новини
4 Листопада 2020
975

Рада схвалила законопроект щодо внесення до земельного кадастру відомостей про кордон України

За нього проголосували 276 народних депутатів

Верховна Рада України (ВРУ) прийняла в першому читанні законопроект №3987 “Про внесення змін до деяких законів України щодо внесення до Державного земельного кадастру відомостей про державний кордон України”. За нього проголосували 276 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, прийняття такого законопроекту оновить склад відомостей державного земельного кадастру про державний кордон. Зокрема, документ дозволить внести в нього відомості про державний кордон України на підставі затверджених документів демаркації (редемаркації, делімітації).

До Державного земельного кадастру планують внести наступні відомості про державний кордон України:

• повні назви суміжних держав;

• графічне зображення лінії державного кордону;

• координати прикордонних знаків і поворотних точок;

• інформацію про документи, на підставі яких встановлено державний кордон;

•дані про демаркацію (редемаркації, делімітації) державного кордону України.

“Проектом акта пропонується внести зміни до статей 12, 21, 32, 36 закону України “Про Державний земельний кадастр” щодо визначення складу відомостей Державного земельного кадастру про державний кордон України, а також підстав і порядку їх внесення до Державного земельного кадастру”, — йдеться у записці.

Законопроект також вилучає з видів документації із землеустрою технічну документацію із землеустрою щодо визначення та встановлення держкордону на місцевості.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про введення в Україні ринку землі сільськогосподарського призначення. За прийняття законопроекту №2178-10 проголосували 259 депутатів при мінімально необхідних 226. Згідно з оновленою версією документа, з другого півріччя 2021 р. скасовується дія мораторію на продаж аграрної землі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram