Новини
15 Серпня 2023
252

Dell оштрафували на $6,5 мільйона

Компанія ошукувала покупців в Австралії

Австралійський федеральний суд оштрафував місцевий підрозділ американського виробника комп’ютерів Dell на 10 млн австралійських доларів ($6,46 млн), пише Reuters з посиланням на заяву Комісії з конкуренції та захисту прав споживачів (Australian Competition and Consumer Commission, ACCC).

Причиною став продаж моніторів за необґрунтовано завищеною ціною і заяви про знижки на додаткові одиниці товару, які вводили в оману.

Dell визнала, що ошукувала клієнтів щодо цін на низку моніторів, що продаються в комплекті з комп’ютером, ноутбуком або планшетом. Початкову ціну товару завищували, щоб знижка та потенційна економія здавалися більшими.

Проте реальної вигоди від придбання комплекту споживачі не отримували, наголосили у комісії. У багатьох випадках покупці навіть переплачували: якби вони купили монітор окремо, то він коштував би дешевше. Понад 5,3 тис. моніторів із серпня 2019 року до 16 грудня 2021-го було продано за необґрунтовано завищеною ціною, зазначила ACCC.

Суд зобов’язав Dell Australia надіслати повідомлення кожному потерпілому споживачеві та запропонувати відшкодування витрат. Крім того, компанія має зробити “кроки щодо покращення процесів ціноутворення, щоб подібна помилка не повторилася”.

Нагадаємо, за 10 років капіталізація Nvidia зросла на $1 трильйон.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram