Новини
21 Січня 2020
835

CNBC: Boeing веде переговори з банками щодо позики в $10 мільярдів

Компанія вже домовилася про отримання позики в $6 мільярдів і продовжує шукати можливих кредиторів

Американська компанія Boeing веде переговори з декількома банками з метою отримати позики на суму не менше $10 млрд. Про це повідомляє телеканал CNBC з посиланням на джерела.

За його даними, компанія вже домовилася про отримання позики в $6 млрд та продовжує шукати можливих кредиторів. Такі заходи пов’язані зі збитками від припинення польотів Boeing 737 MAX.

У компанії поки не коментували цю інформацію.

Експлуатація Boeing 737 MAX була припинена після двох катастроф: 10 березня 2019 р. в Ефіопії розбився Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, загинули 157 осіб, 29 жовтня 2018 р. жертвами катастрофи літака аналогічної моделі компанії Lion Air в Індонезії стали 189 осіб.

Керівництво Boeing визнало, що в обох випадках на борту повітряних суден перед тим, як вони розбилися, мав місце збій в роботі системи поліпшення характеристик маневрів. Після цього багато країн, зокрема США та держави Євросоюзу, з міркувань безпеки тимчасово зупинили експлуатацію літаків даної серії.

А от остаточну доповідь комісії Нідерландів з жорсткої посадки Boeing 737 Turkish Airlines у полі недалеко від Амстердама у 2009 р. було змінено на користь компанії Boeing. Як пише The New York Times, причиною жорсткої посадки став збій в автоматичній системі, а також прорахунки в конструюванні літака.

Попри це Нідерландська рада з безпеки або виключила, або применшила провину виробника, зазначила NYT.

Жорстка посадка на поле мала схожі риси з іншими двома катастрофами лайнера 737 MAX – в аваріях відмовляло обладнання, а у пілотів не було інструкції, яка допомогла б їм правильно відреагувати на несправність.

Експерт із безпеки польотів Сідні Деккер повідомив виданню, що до жорсткої посадки в полі “ніколи не ставилися серйозно”, оскільки при інциденті загинуло дев’ять осіб. Пан Деккер брав участь у розслідуванні жорсткої посадки Boeing.

Він провів дослідження на прохання Нідерландів, повідомивши про “ризиковані” дизайнерські рішення, але звіт відмовилися публікувати. Рада з безпеки країни, на думку газети, видалила або виправила свої висновки щодо проблем літака.

Нагадаємо, Іран визнав що влучив двома ракетами класу “земля повітря” малого радіуса дії з ЗРК “Тор-М1”, запущеними з північного напрямку, в український Boeing.

Як відомо, компанія Spirit AeroSystems, одна з найбільших постачальників деталей для літака Boeing 737 MAX, заявила, що планує звільнити понад 20% робочої сили — близько 2,8 тис. співробітників — на своїй базі в Уїчиті (штат Канзас, США) через припинення виробництва лайнера.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram