Новини
4 Лютого 2020
959

Богдан Моторс скоротить 50% співробітників

Таку ситуацію в компанії пов’язують з діями НАБУ і САП, які проводять постійні перевірки  

Автокомпанія “Богдан Моторс”, що об’єднує виробничі активи корпорації “Богдан” (заводи в Луцьку та Черкасах), має намір скоротити 600 працівників, пише Інтерфакс-Україна з посиланням на повідомлення прес-служби компанії.

Раніше в прес-службі повідомляли, що чисельність виробничого персоналу складає близько 1,2 тис. осіб. Отже, скорочення торкнеться половини працівників.

За словами прес-секретаря корпорації Сергія Красулі, в даний час вони повідомлені про майбутнє скорочення.

“З початку року практично не проводиться замовлення, в першу чергу, на заводі в Черкасах (завод випускає автомобільну техніку для потреб Міноборони — вантажні й санітарні авто, бронетехніку)”, — розповів він.

Таку ситуацію в компанії пов’язують, перш за все, з діями НАБУ і САП, які проводять постійні перевірки та виїмки документів в рамках порушених кримінальних справ.

“Своїми діями НАБУ і САП фактично дестабілізують госпдіяльність “Богдан Моторс”, наслідком чого стало, зокрема, й намір скоротити понад 600 працівників. Оскільки ділові партнери виходять з переговорів та не укладають контракти”, — зазначає Красуля.

При цьому він підкреслив, що, всупереч складній ситуації в автомобілебудуванні та спаду виробництва, “Богдан Моторс” у 2019 р. своєчасно або раніше терміну виконувала всі контракти, зокрема в рамках держоборонзамовлення, і заплатила в бюджети всіх рівнів понад 385 млн грн податків.

Красуля нагадав, що провадження у справі тривають уже понад півтора року, але справжні претензії ні до компанії “Богдан Моторс”, ні до його керівників не пред’являються.

“НАБУ і САП активно висвітлюють більшість процесуальних дій стосовно “Богдан Моторс”, що, ймовірно, порушує таємницю слідства і презумпцію невинності, та шкодить діловій репутації компанії на вітчизняному ринку і міжнародній арені”, — вважають у прес-службі компанії.

Корпорація “Богдан” створена у 2005 р. з метою реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. Корпорація побудувала автомобільні заводи в Черкасах потужністю 120-150 тис. легкових автомобілів і Луцьку потужністю 6 тис. автобусів і тролейбусів на рік.

Як писали раніше Investory News, Nissan планує агресивне скорочення витрат, щоб впоратися з несподіваним спадом продажів на фоні новин про ексглаву компанії Карлоса Гона. Компанія планує ліквідувати близько 4,3 тисячі робочих місць і закрити два заводи.

Нагадаємо, автоконцерн Audi повідомив, що має намір провести ряд серйозних змін у своїй роботі для модернізації виробництва та розвитку нових технологій в Німеччині. Серед них — скорочення приблизно 9,5 тис. робочих місць.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram