Новини
27 Листопада 2019
1 010

Економія по-німецьки: Audi скоротить майже 10 тисяч робочих місць

Такі оптимізації додадуть до прибутку компанії близько €6 мільярдів

Фото: CarScoops

Автоконцерн Audi повідомив, що має намір провести ряд серйозних змін у своїй роботі для модернізації виробництва та розвитку нових технологій в Німеччині. Про це йдеться в офіційній заяві на сайті виробника.

“Починається нова ера, у зв’язку з чим компанія вживає заходів для більшої економії, гнучкості та забезпечення робочих місць”, — йдеться в повідомленні.

Прийняті рішення торкнуться, зокрема, оптимізації виробничих потужностей на двох німецьких заводах.

Отримані в результаті економії кошти €6 млрд ($6,61 млрд) будуть спрямовані на майбутні проекти, в тому числі електрифікацію та цифровізацію.

Керівництво також повідомило, що до 2025 р. буде скорочено приблизно 9,5 тис. робочих місць, що становить 10,6% від загальної робочої сили.

“Компанія повинна бути в хорошій фізичній формі для розвитку в інтересах майбутнього. Це означає, що деякі робочі місця більше не знадобляться, а деякі робочі місця будуть навпаки створюватися”, — наголошується в заяві.

У зв’язку з цим в компанії підкреслили, що крім скорочень співробітників, яким запропонують привабливі умови раннього виходу на пенсію, буде створено приблизно 2 тис. нових робочих місць в таких областях, як електрифікація та цифровізація.

Після цієї заяви акції Volkswagen Group, в яку входить Audi, на торгах Франкфуртської біржі знизилися в ціні на 0,8%.

Як відомо, німецький виробник автомобільних комплектуючих Continental планує скоротити до 2028 р. понад 5 тис. робочих місць після того, як було прийнято рішення про ліквідацію частини бізнесу, пов’язаного з бензиновими та дизельними двигунами.

А у Китаї вже 16-й місяць поспіль падають продажі автомобілів. При цьому кількість проданих нових енергетичних транспортних засобів (NEV) скорочується четвертий місяць поспіль.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram