Новини
11 Листопада 2019
1 002

Криза на авторинку: Продажі китайських автомобілів впали на 4%

Більше року продовжується скорочення продажу автомобілів з Китаю

У Китаї вже 16-й місяць поспіль падають продажі автомобілів. При цьому кількість проданих нових енергетичних транспортних засобів (NEV) скорочується четвертий місяць поспіль. Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані Китайської асоціації автовиробників (КААП).

До NEV включають гібриди зі змінними модулями, електромобілі тільки на батарейках і ті, які працюють на водневих паливних елементах.

Так, у жовтні продажі китайських автомобілів цього класу на світовому ринку впали на 4% у порівнянні з тим же місяцем роком раніше.

Це стало першим щорічним скороченням з 1990-х рр. на фоні уповільнення економічного зростання і руйнівною торговою війною зі Сполученими Штатами Америки.

Згідно з даними КААП, продажі NEV в жовтні впали на 45,6% після 33%-ого зниження у вересні. Однак у минулому році вони підскочили на 62%, всупереч скороченню автомобільного ринку.

Китай активно підтримує NEV і впровадив вимоги за квотою продажів для автовиробників. Але в цьому році він скоротив субсидії для NEV, що робить транспортні засоби дорожчими та знижує на них попит.

Нагадаємо, у третьому кварталі 2019 р. економіка Китаю зросла на мінімальні за останні 27 років 6%. На економічні показники вплинула торгова війна з США, зниження експорту та внутрішні чинники.

Та як стало нещодавно відомо, Міністерство торгівлі Китаю заявило, що Китай та США за результатами перемовин у ході минулих двох тижнів домовилися щодо поетапного і у рівних пропорціях скасування мит, введених під час багатомісячної торгової війни.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram