Новини
29 Січня 2020
1 016

Nissan збирається отримати $4,4 мільярда шляхом скорочення виробництва і робочих місць

Компанія планує ліквідувати близько 4,3 тисячі робочих місць і закрити два заводи

Nissan планує агресивне скорочення витрат, щоб впоратися з несподіваним спадом продажів на фоні новин про ексглаву компанії Карлоса Гона, пише Reuters посилаючись на чотири джерела, знайомих з планами компанії.

Другий за величиною виробник автомобілів в Японії має намір ліквідувати не менше 4,3 тис. робочих місць і закрити дві виробничі площадки. При цьому компанія, як повідомляють джерела, зможе додати 480 млрд єн ($4,4 млрд) до свого чистого прибутку до 2023 р.

Ці кроки йдуть в ногу з планом скорочення асортименту автомобілів Nissan, а також безліччю варіантів і комплектацій продуктів у кожній лінійці, скорочення робочих місць, головним чином в головних офісах в США та Європі, й скорочення реклами.

За словами джерел, більшість запланованих скорочень і заходів щодо підвищення ефективності були представлені раді Nissan в листопаді й отримали загальне схвалення.

При Карлосі Гоні Nissan почав глобальну експансію, нарощуючи потенціал для додавання нових моделей, більш рішуче просуваючись на такі ринки, як Індія, Росія, Південна Африка і Південно-Східна Азія, і витрачаючи значні кошти на рекламні акції та маркетинг для досягнення цілей.

На даний час не досягнуто поставлених задач по продажам, і керівники в штаб-квартирі Nissan в Йокогамі вважають, що до 40% його світових виробничих потужностей не використовується або використовується не повністю.

Деякі керівники стурбовані тим, що Nissan, який входить в альянс з Renault і Mitsubishi, може оголосити про ще одну втрату у своєму автомобільному бізнесі в останньому кварталі 2019 р. і, можливо, за всі свої операції в кінці року в березні.

Одне джерело сказало, що, швидше за все, буде залежати від того, чи буде Nissan реєструвати великі витрати на реструктуризацію в поточному фінансовому році, або ж він буде чекати до кінця року в березні 2021.

Фото: Albert Gea

Ще одна цікава новина. Головним виконавчим директором Renault призначений Лука де Мео. Раніше він очолював Volkswagen Group Seat. Про це повідомляється на сайті компанії.

“Лука де Мео — великий стратег і провидець мінливого автомобільного світу. Його досвід, а також пристрасть до автомобілів роблять його справжнім активом для групи”, — наводяться в заяві слова голови ради директорів Renault Жан-Домініка Сенара. Лука де Мео приступить до роботи 1 липня 2020 р.

Тимчасовий виконувач обов’язків гендиректора Клотільд Дельбос призначена його заступником. Пані Дельбос очолила компанію після відходу колишнього глави Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона.

Як писали раніше Investory News, керівництво Nissan прискорило розробку секретного плану виходу з альянсу з Renault на фоні скандалу з ексглавою альянсу Карлосом Гоном.

Однак японський автомобільний концерн спростував чутки щодо цього. У компанії заявили, що не мають планів щодо виходу з альянсу Renault – Nissan – Mitsubishi.

Нагадаэмо, колишній голова правління Nissan Карлос Гон покинув Японію, попри судову заборону, де його звинувачують у шахрайстві та фальсифікації звітів про доходи. Наразі він знаходиться в Лівані.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram