Новини
21 Травня 2019
1 177

Bloomberg: Власний капітал Порошенка оцінили у $705 млн

Тоді як капітал найбагатшої людини України Ріната Ахметова впав більш ніж на 50% до $5,5 млрд

Фото: newsmakers.com.ua

Протягом п’яти років, під час яких Петро Порошенко обіймав посаду президента України, він втратив до 40% власного капіталу, який нині становить $705 млн. Статки колишній глава держави почав втрачати невдовзі після обрання президентом 2014 року, передає Bloomberg, посилаючись на дані Bloomberg Billionaires Index.

Видання зазначає, що це не всі втрати Порошенка. Найбільш цінним його активом є кондитерська корпорація Roshen, яку він створив 1996 року. “Яка стала найбільшим в Україні гравцем з фабриками у Росії, Литві та Угорщині”, – зазначає видання. І додає, що вже 2012 року виробництво продукції сягнуло 400 тис. т. “Протягом наступних двох років, а саме після заборони продукції в Росії, обсяги виробництва скоротилися на 25%”, – йдеться у повідомленні.

До інших активів Порошенка відносять Міжнародний інвестиційний банк, “5 канал”, страхову компанію, кілька підприємств сільського господарства та харчової промисловості. У часи президентства Порошенко обіцяв продати Roshen, але так цього й не зробив.

“Водночас ще більше грошей втратила найбагатша людина України Рінат Ахметов – власник найбільшого промислового конгломерату країни”, – пише Bloomberg. За останні роки його статки зменшилися наполовину. “Таким чином капітал Ахметова нині оцінюють у $5,5 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Втрати Петра Порошенка та Ріната Ахметова протягом останніх п’яти років

До речі, згідно з індексом мільярдерів Bloomberg (щоденний рейтинг, показники якого оновлюються кожного робочого дня після закриття торгів в Нью-Йорку) серед українців до 500 найбагатших людей світу увійшов лише Рінат Ахметов. Станом на 21 травня 2019 року мільярдер займає 304 позицію, його статки оцінюють у $5,51 млрд.

Нагадаємо, київська фабрика “Рошен” отримала 11,9 млн грн прибутку за 2018 рік. Таким чином дохід компанії за рік збільшився у чотири рази. У 2017 році він складав майже 2,8 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram