Новини
3 Травня 2019
2 834

Київська фабрика “Рошен” отримала 11,9 млн грн прибутку за 2018 рік

Це в чотири рази більше, аніж позаминулого року

Чистий прибуток Київської кондитерської фабрики Рошен у 2018 році збільшився в чотири рази до 11,9 млн грн. У 2017 році він складав майже 2,8 млн грн, повідомляється у фінансовому звіті “Рошен” за 2018 рік.

При цьому валовий прибуток склав 55,1 млн грн (+79%), довгострокові зобов’язання – 33,7 млн грн (+10%), поточні зобов’язання – 222,3 млн грн (-46%). Чистий дохід, у порівнянні з 2017 роком збільшився на 44% до 373,3 млн грн.

88,5 млн грн інвестовано у виробниче обладнання, а 243 млн грн – в реконструкцію приміщень фабрики та благоустрій прилеглих територій.

Як зазначається у річному звіті, компанія також вклала 7,4 млн грн в реконструкцію котельні та тепломереж фабрики. “Ще 32,6 млн грн – в організацію дитячого центру”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, 5% прибутку буде направлено на поповнення резервного капіталу, а 95% залишаться нерозподіленими. В компанії також зазначили, що “виплачувати дивіденди за 2018 рік київська фабрика Рошен не має наміру”.

До того ж, статутний капітал Київської фабрики збільшиться на 330 млн грн, Кременчуцької – на 300 млн грн. Причина – запланована кондитерської корпорацією Roshen часткова модернізація виробничих потужностей компанії.

Корпорація Roshen – один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, доскладу якої входять: Київська, Кременчуцька (Полтавська обл) кондитерські фабрики, два виробничі майданчики у Вінницькій області, масло-молочний комбінат “Бершадь молоко” (Вінницька обл), два виробничі майданчики в Липецькій області (РФ), Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) та фабрика Bonbonetti Choco (Угорщина).

Корпорація виробляє близько 320 видів кондитерських виробів. Загальний обсяг виробництва досягає 450 тис. т продукції на рік. Мережа фірмових магазин Roshen в Україні налічує 50 магазинів в п’яти регіонах України. Перший відкрився в 2009 році в Києві.

Раніше Investory News писали, що президент Roshen В’ячеслав Москалевський придбав агрокомпанію на Хмельниччині. Супровід угоди з купівлі-продажу здійснювався інвестиційною компанією InVenture і “Земельним Союзом України”. Сума контракту наразі не розголошується.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram