Новини
9 Серпня 2019
927

Без мільярда: Чистий прибуток Kraft Heinz зменшився удвічі

У результаті внутрішнього розслідування порушень у закупівлях компанія втратила $1 млрд

Чистий прибуток Kraft Heinz, акціонером якого є Воррен Баффетт, за перші шість місяців 2019 р. скоротився вдвічі, оскільки виробник продуктів харчування повідомив про більш ніж $1 млрд списання в результаті внутрішнього розслідування щодо закупок, повідомляє Reuters.

Компанія знецінила вартість деяких своїх підрозділів, зокрема, бізнес з охолодження в США, приблизно на $744 млн. У другому кварталі також було нараховано знецінення в розмірі $474 млн, що призвело до зниження вартості шести брендів, в тому числі Velveeta і Cool Whip.

Звіт про доходи Kraft Heinz був відкладений, оскільки в ньому переглядалися фінансові результати за майже трирічний період після внутрішнього розслідування порушень у методах закупівель деякими його співробітниками.

Акції компанії впали на 6% на премаркеті в четвер. Вони втратили третину своєї вартості з 21 лютого, коли компанія опублікувала несподівану щоквартальну втрату, повідомила SEC про розслідування своєї практики бухгалтерського обліку і записала вартість своїх знакових брендів Kraft і Oscar Mayer на понад $15 млрд.

Чистий прибуток Kraft Heinz знизився до $854 млн, або 70 центів на акцію, за шість місяців, що закінчилися 29 червня, з $1,76 млрд, або $1,43 на акцію, роком раніше.

“Рівень спаду, який ми випробували в першій половині цього року, — це не прийнятний для нашого просуванння вперед фактор”, — зазначив новий виконавчий директор Kraft Heinz Мігель Патріціо, який призначений на цю посаду у квітні.

Нагадаємо, у травні 2019 р. Beyond Meat, один з основних виробників замінників м’яса, провів IPO. За два з половиною місяці вартість акцій виробника зросла на 800% – з $25 до $200, а її капіталізація перевищила вартість ресторанних мереж Shake Shack, Wendy і безлічі інших галузевих компаній. На кінець липня вона сягала понад $13,2 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram