Новини
13 Грудня 2022
493

Binance у 2022 році провела операції з відмивання грошей на $10 мільярдів

Розслідування проти криптобіржі розпочалося ще 2018 року

Прокурори Міністерства юстиції США не можуть дійти єдиної думки щодо кримінального розслідування щодо найбільшої у світі криптовалютної біржі Binance, повідомляє Reuters.

Згідно з даними агентства, 2022 року Binance провела операції з відмивання грошей на $10 млрд.

Джерела розповіли, що розслідування розпочалося у 2018 році та зосереджено на дотриманні Binance законів та санкцій США щодо боротьби з відмиванням грошей. За словами двох джерел, деякі федеральні прокурори вважають, що зібрані докази достатні для порушення кримінальних справ проти керівництва криптобіржі, зокрема засновника Чанпена Чжао. Інші заявили, що їм потрібен час для вивчення додаткових доказів.

Чотири джерела наголосили, що адвокати Binance з американської юридичної фірми Gibson Dunn в останні місяці провели зустрічі з представниками Міністерства юстиції. Вони апелюють до того, що кримінальне переслідування Binance завдасть шкоди ринку криптовалют, який і так перебуває на спаді.

Три джерела розповіли, що представники криптобіржі можуть погодитись на угоду про визнання вини.

Представник Binance відмовився прокоментувати ситуацію, наголосивши, що не знає внутрішню роботу Міністерства юстиції США. У Міністерстві також відмовилися від коментарів.

За словами чотирьох осіб, звинувачення включають неліцензійну передачу грошей, змову з метою відмивання грошей та порушення санкцій. Остаточних рішень за звинуваченням схвалено не було, хоча прокуратура вважає Чжао та деяких інших керівників криптобіржі фігурантами розслідування.

Нагадаємо, банк Goldman Sachs вирішив інвестувати у криптокомпанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram