Новини
3 Травня 2019
1 106

Активно купують: Іноземці придбали ОВДП на 36 млрд грн

З початку року обсяг вкладень в державні облігації зріс майже у 6 разів

За підсумками щотижневого аукціону обсяг вкладень нерезидентів в облігації внутрішньої державної позики України зріс на 5,4 млрд грн, або на 17,6% – до 36,3 млрд грн, повідомляє УНІАН, посилаючись на дані Національного банку України.

Так, з початку року шляхом купівлі гривневих ОВДП обсяг вкладень нерезидентів в українські державні облігації зріс на 30 млрд грн. “Або майже у 6 разів”, – підкреслюють у виданні.

“Згідно з наведеними даними, поточний обсяг ОВДП у портфелі нерезидентів досяг 5% від їх загального обсягу в обороті, тоді як на початок року цей показник становив менш як 1%”, – пише УНІАН.

При цьому обсяг вкладень нерезидентів в облігації внутрішньої державної позики України у 2018 році зріс на 1,130 млрд грн або на 21,7%.

Нагадаємо, що станом на 17 квітня обсяг інвестицій нерезидентів у ОВДП складав 25,6 млрд грн, при цьому валютна частина портфелю зменшилася до 0,9 млрд грн після погашення валютних ОВДП.

Раніше Investory News писали, що Національний банк України порекомендував скоротити об’єм ОВДП у портфелях держбанків та спростити доступ фізичних осіб до операцій з ними.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram