Новини
16 Грудня 2019
787

Знову працює: Фрідом Фінанс Україна відновила доступ до Української біржі через платформу Tradernet

Брокери зможуть займатися біржовими торгами в онлайн-режимі

В понеділок, 16 грудня, в Україні запрацювала платформа для інтернет-трейдингу від компанії “Фрідом Фінанс Україна”, що першою на фондовому ринку відновила для своїх клієнтів доступ до торговельної системи “Української біржі”.

Як зазначають у компанії, платформа дозволить комфортно купувати або продавати українські цінні папери, не виходячи з дому. Це підвищить ліквідність українського ринку цінних паперів та поверне інтерес інвесторів до українських емітентів.

Інтернет-платформа Tradernet синхронізована з торговельною системою “Української біржі” через спеціальний шлюз, що працює відповідно до міжнародного протоколу FIX (Financial Information eXchange). Брокери в онлайн-режимі зможуть займатися біржовими торгами, а інформаційні агентства отримуватимуть інформацію про ціни.

Тестування платформи тривало з листопада. Специфікація повідомлень, які підтримує FIХ, доступна за посиланням.

“Інвестори давно чекають відновлення технології інтернет-трейдингу в Україні. Ми вітаємо колектив “Фрідом Фінанс Україна”— вони здійснили змістовну роботу, і дуже сподіваємося, що цей приклад найближчим часом надихне інших учасників фондового ринку”, — коментує подію директор із розвитку АТ “Українська біржа” Олексій Сухоруков.

Як розказала генеральний директор ТОВ “Фрідом Фінанс Україна” Марина Машковська, останні півтора року спостерігалось накопичення відкладеного попиту на доступ до біржових торгів через інтернет-трейдинг. “Цю послугу чекають, у першу чергу, приватні інвестори. Її відновлення істотно пожвавить активність на ринку, підвищить його привабливість і для іноземних інвесторів. У перспективі декількох найближчих років я очікую значного збільшення кількості зареєстрованих на біржі рахунків”, — зазначила вона.

Нагадаємо, раніше акції холдингу FREEDOM HOLDING CORP. пройшли лістинг на американській фондовій біржі NASDAQ (тікер-код FRHC).

ТОВ “Фрідом Фінанс Україна” входить до складу холдингу FREEDOM HOLDING CORP. (США), брокери якого надають клієнтам доступ до світових фондових ринків. Компанія входить в ТОП-5 торговців на фондовому ринку України, має 12 філій, штат – понад 100 осіб.

Ліцензії ТОВ “Фрідом Фінанс Україна”:

– на провадження професійної діяльності на фондовому ринку: діяльність з торгівлі цінними паперами – дилерська діяльність, термін дії необмежений, рішення НКЦПФР №574 від 11.07.2012 р.

– на провадження професійної діяльності на фондовому ринку: діяльність з торгівлі цінними паперами – брокерська діяльність, термін дії необмежений, рішення НКЦПФР №574 від 11.07.2012 р.

– на провадження професійної діяльності на фондовому ринку: депозитарна діяльність депозитарної установи, термін дії необмежений, рішення НКЦПФР №1857 від 17.09.2013 р.

“Українська біржа”— провідний організований ринок акцій і строкових контрактів в Україні. Торги на біржі стартували у березні 2009 року. З перших місяців існування вона стала технологічним лідером фондового ринку України — першою запустила торги в режимі “ринок заявок», інтернет-трейдинг, угоди репо, центрального контрагента та строкового ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram