Новини
7 Жовтня 2019
1 109

Freedom Holding проведе IPO на американській біржі NASDAQ

Акції компанії почнуть торгуватися з середини жовтня

Брокерська компанія Freedom Holding Corp., що працює в Україні під брендом Freedom Finance Ukraine, здійснила лістинг на американській біржі NASDAQ. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Investory News повідомив виконавчий директор Тимур Турлов.

“Ми стаємо публічними у США, отримали лістинг, і з 15 жовтня наші акції почнуть котируватися на біржі NASDAQ”, — повідомив він.

Отримавши нові фінансові можливості, компанія планує стати найбільшим роздрібним дилером ринку державних облігацій. “Щоб українці, які задумуються про вигідне вкладення своїх коштів, розглядали державні папери, як мінімум одночасно з банківськими депозитами. Тому що це надійніше та дохідніше, принаймні у поточний момент часу”, — пояснює Тимур Турлов.

За його словами, “це дуже великий та важливий знак якості, яким не володіє жоден з наших конкурентів на ринку цінних паперів. По-перше, це означає постійний доступ до капіталу. Якщо ми побачимо якісь цікаві угоди, в тому числі з точки зору збільшення нашого бізнесу, покупки конкурентів, у нас тепер завжди є джерело капіталу”. Наразі компанія не розглядає поглинання жодного з українських конкурентів.

За даними виконавчого директора Freedom Holding Corp., холдинг протягом найближчих кількох років планує інвестувати кілька мільйонів або кілька десятків мільйонів доларів в український підрозділ, а також розглядає можливість придбання банківської ліцензії.

“В будь-якому випадку ми маємо досить великий інтерес до інвестицій і у будівництво повноцінного інвестиційного банку, до потенційної купівлі банківської ліцензії”, — зазначив він.

Freedom Finance Ukraine є частиною Freedom Holding Corp (USA). Акції Freedom Holding Corp лістінговані на біржі ОТС QX Best Market в США.

Freedom Finance Ukraine входить в ТОП-5 торговців на фондовому ринку України. На початок 2019 року має 12 філій, штат — понад 100 чоловік.

Як писали Investory News, Мінфін продав ОВДП на 77 мільйонів гривень. Це всього 2,4% від виставлених на торги 3 мільярдів гривень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram