Новини
20 Травня 2019
1 546

Знову перший: Amazon вкотре визнаний найдорожчим у світі брендом

У другому щорічному рейтингу та звіті BrandZ бренд оцінили у $315,5 млрд

Найціннішим роздрібним брендом у світі вкотре став Amazon, вартість якого складає $315,5 млрд. Про це йдеться у звіті Другого щорічного рейтингу та звіту BrandZ.

Друге місце серед 75 брендів посів китайський гігант електронної комерції Alibaba, вартість якого у порівнянні з минулим роком збільшилася на 48% і склала $131,2 млрд, випередивши McDonald’s ($130,4 млрд), який очолив третю сходинку рейтингу.

BrandZ – єдиний рейтинг оцінки бренду, який поєднує в собі аналіз фінансових показників ритейлерів з думками мільйонів споживачів, опитаних на більш ніж 50 ринках по всьому світу.

Другий щорічний рейтинг і звіт BrandZ Toр 75 проводив оцінку серед  продавців предметів розкоші, одягу, роздрібної торгівлі та фаст-фудів. Звіт показав, що найцінніші роздрібні бренди світу коштують в цьому році на $339 млрд більше, ніж у 2018 р., і складають загальну суму понад $1,5 трлн.

“Ми вступаємо в третю еру цифрової роздрібної торгівлі. Рейтинг цього року свідчить про зростаючу роль китайських ритейлерів в онлайн-торгівлі і мобільної комерції, про що свідчить оцінка бренду Alibaba”, – зазначив генеральний директор The Store WPP EMEA and Asia і голова BrandZ Top 75 Девід Рот.

Деякі онлайн-провайдери, такі як німецька модна платформа Zalando, яка посіла 62 місце, новачок в рейтингу, також домоглися успіхів завдяки наміру зосередитися на удосконаленні обслуговування.

У той час як електронна комерція є ключовим фактором успіху, забезпечення високої якості обслуговування клієнтів в магазині також є важливою частиною в роздрібній торгівлі. Так, Nike і Nordstrom є одними з роздрібних брендів, які відкривають експериментальні магазини, покликані забезпечити близькість до своїх брендів і більш персоналізовану взаємодію з досвідченим персоналом.

Як відомо, Amazon відкрила новий вантажний центр Prime Air в аеропорту площею 3 млн кв. м за межами Цинциннаті (штат Кентуккі). Компанія інвестує в центр $1,5 млрд, де буде створено 2 тис. робочих місць.

А нещодавно компанію було викрито на утилізації мільйонів нових непроданих товарів від дитячих підгузків, книг, телевізорів до кухонного обладнання, що не були реалізовані.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram