Новини
15 Травня 2019
963

Amazon відкриває новий вантажний центр Prime Air в аеропорту

Центр площею у 3 млн кв. м коштував компанії $1,5 млрд

Стоп-кадр із відео відкриття центру: Джефф Безос сідає за кермо навантажувача

Amazon почала розширювати свої можливості щодо прискорення доставки замовлень, відкривши новий вантажний центр Prime Air в аеропорту площею 3 млн кв. м за межами Цинциннаті (штат Кентуккі). Про це стало відомо з повідомлення генерального директора компанії Джеффа Безоса на сторінці в Twitter.

“По суті це гараж для 100 вантажних літаків. У Amazon поки немає такої кількості, але це місце для великих логістичних амбіцій компанії”, – запевняє Джефф Безос.

Згідно з його твіту, Amazon інвестує в центр $1,5 млрд, де буде створено 2 тис. робочих місць.

Як і більшість новаторських подій, відкриття було досить оригінальним. Джефф Безос сам несподівано з’явився, сів у крісло водія фронтального навантажувача і кинув трохи землі до вже здоровенної купи.

Як пише TechCrunch, Amazon сипле “сіль на рану” таким великим логістичним центрам країни, як FedEx та UPS.

Навіть незважаючи на те, що Amazon планує в цьому році відкрити нові регіональні хаби Prime Air в Техасі та Огайо, очевидно, що у технологічного гіганта ще багато можливостей. У Amazon є кілька десятків літаків, що літають по кілька сотень рейсів на тиждень, в той час як у UPS та Fedex сотні літаків, які виконують тисячі рейсів.

 

Як відомо, Amazon вирішила автоматизуватися та замінити тисячі своїх співробітників роботами-пакувальниками товарів. Таким чином в компанії планують збільшити прибуток, зменшуючи витрати на ручну працю.

До того ж, на закритому заході в DC Convention Center у Вашингтоні (США) Джефф Безос презентував макет посадкового модуля Blue Moon, що буде використовуватися для доставки наукових вантажів, а також людей на поверхню супутника Землі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram