Новини
14 Травня 2019
1 008

Вони наступають: Amazon замінить пакувальників на складах роботами

Кожна машина може замінити щонайменше 24 людини

Фото: habr.com

Amazon вирішила автоматизуватися та замінити тисячі своїх співробітників роботами-пакувальниками товарів. Таким чином в компанії планують збільшити прибуток, зменшуючи витрати на ручну працю, передає Reuters, посилаючись на власні джерела.

За словами офіційного представника Amazon, компанія тестує нову технологію аби підвищити безпеку, збільшити швидкість доставки та ефективність мережі.

“Ми сподіваємося, що збережені гроші будуть перенаправлені в нові послуги для наших клієнтів, де з’являтимуться нові робочі місця”, – зазначив співрозмовник видання. І додав, що насправді керівництво не так сильно турбує швидкість доставки, як “головне завдання – ефективність та економія”.

На даний момент Amazon використовує роботів CartonWrap, яких постачає італійська фірма CMC Srl. Працюють вони наступним чином: товари надходять до робота на конвеєрі, де він їх сканує, потім збирає з картону коробку відповідного розміру та упаковує замовлення.

За інформацію джерел видання, у компанії планують встановити по два апарати, кожен вартістю близько $1 млн, враховуючи витрати на амортизацію та обслуговування. “Окупити витрати на обладнання Amazon планує менше, ніж за два роки”, – уточнює Reuters.

Роботи збирають 600-700 коробок в годину, а це в 4-5 разів більше, ніж одна людина. “Таким чином кожна машина може замінити щонайменше 24 людини, а впровадження технології може привести до звільнення понад тисячі співробітників по всій країні” – йдеться у повідомленні.

Попри автоматизацію, процесу все одно потрібні люди. Один співробітник, щоб завантажувати замовлення, інший – для підготовки до роботи картону та клею, і ще один – аби усувати несправності та затискачі.

За інформацією видання на даний момент чисельність співробітників Amazon – одна з найбільших в США. “Компанія залучила безліч співробітників, відкривши нові склади й піднявши зарплату”, – пише Reuters.

І додає, що створюючи робочі місця, компанія отримує пільги від влади: “наприклад, минулого року штат Алабама пообіцяв виплатити Amazon $48,7 млн протягом 10 років за створені 1500 вакансій”.

Один зі співрозмовників видання зазначає, що скорочення штату Amazon може домогтися ставлячи співробітникам складні вимоги до роботи. “Таким чином хтось піде сам, а ті, що залишаться перекваліфікуються для інших завдань”, – пише Reuters.

До речі, Amazon – не єдина компанія, яка наразі активно впроваджує роботів-пакувальників. Машини використовують також у Walmart, JD.com і Shutterfly.

Раніше Investory News писали, що Amazon став власником робототехнічного стартапу Canvas Technology, розробника складських роботів, що можуть переміщувати товари на складі. А у 2012 році Amazon придбала компанію-розробника роботів Kiva Systems за $775 млн, що згодом отримала назву Amazon Robotics.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram