Новини
18 Квітня 2019
853

Роботи наступають: Amazon придбав Canvas Technology

Робототехнічний стартап допоможе збільшити кількість власних вантажоперевезень та надавати послуги третім особам

Світовий ритейлер Amazon став власником робототехнічного стартапу Canvas Technology – розробника складських роботів, що можуть переміщувати товари на складі, повідомляє Business Insider.

Сума угоди не розголошується, але відомо, що сторони “поділяють спільне бачення майбутнього, де люди працюють разом з роботами для підвищення безпеки на робочому місці”.

Роботи Canvas допоможуть Amazon підвищити ефективность складської логістики, її роль зростає у зв’язку зі збільшенням кількості товарів. За оцінками Wolfe Research, компанія доставила понад чверть замовлень самостійно і планує продовжувати нарощувати кількість власних вантажоперевезень, поступово відмовляючись від послуг сторонніх компаній.

Наразі робототехніка є ключовим фактором стратегії Amazon щодо підвищення ефективності та швидкості, з якою замовлення доставляються клієнтам. За припущенням експертів, компанія може почати продавати своїх складських роботів стороннім ритейлерам і логістичним фірмам, а розробки Canvas допоможуть в цьому досягти успіху.

У 2012 році Amazon придбала компанію-розробника роботів Kiva Systems за $775 млн, що згодом отримала назву Amazon Robotics. У тестовому варіанті її роботи з’явилися на складах ритейлера у 2014 році. Для виконання роботи автоматизований помічник витрачав 15 хвилин, а людині була потрібна година. Крім того, що роботи транспортують вантажі швидше, вони заощаджують кошти на опаленні приміщення.

Дякуючи Amazon Robotics в компанії-ритейлера був значний приріст ефективності від впровадження автоматизованих машин. На 20% знизилися експлуатаційні витрати та на 50% збільшилося місце в складських площах за рахунок більш ефективного використання простору.

Нещодавно автоматизовані магазини Amazon Go, які працюють без касирів та продавців, впровадили функцію “оплата готівкою”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram