Новини
16 Серпня 2019
1 212

Зміна курсу: Revlon розглядає варіант продажу бізнесу

На чутках, що компанію можуть продати, її акції різко зросли на 17%

Виробник косметики Revlon Inc. звернувся до Goldman Sachs Group Inc з проханням вивчити можливості розвитку свого бізнесу, враховуючи варіант продажу частини або й всієї компанії, повідомляє Bloomberg.

І додає, що представник Goldman Sachs підтвердив інформацію про те, що банк дійсно був найнятий Revlon, але від подальших коментарів відмовився.

Таким чином Revlon намагається зупинити падіння продажів на фоні конкуренції з боку Estee Lauder і ряду невеликих компаній, які швидко завойовують популярність завдяки використанню соціальних мереж.

“Грошовий потік протягом останнього періоду збільшився, але продажі в північноамериканському сегменті продовжують знижуватися через загальні проблеми на американському ринку і зниження відвідуваності роздрібних точок продажів”, – йдеться у повідомленні.

На фоні новини про можливий варіант продажу, акції компанії, що торгуються на Нью-Йоркській фондовій біржі, виросли на 17%.

Також повідомляється, що на початку місяця Revlon отримала чотирирічний забезпечений кредит в розмірі $200 млн для фінансування свого бізнесу. Кошти необхідні для того, щоб допомогти компанії впровадити інновації та підготуватися до рефінансування інших боргових зобов’язань, які у неї залишилися. Revlon, 80% акцій якої належить компанії Рональда Перельмана MacAndrews & Forbes, має на балансі понад $3 млрд боргу.

Додається, що минулого тижня виробник косметики повідомив про скорочення чистого збитку в II кв. з $122,5 млн роком раніше до $63,7 млн. “Але чистий обсяг продажів упав на 6% до $570,2 млн, при цьому ліквідність компанії виросла до $260 млн на минулому тижні з $108 млн на кінець другого кварталу”, – пише видання.

Крім того, у звіті, поданому в травні поточного року, Revlon повідомила, що продовжила термін погашення кредиту на $41,5 млн з квітня 2019 року на один рік, а також – про зниження ліквідності нижче необхідного порога по одному зі своїх кредитів.

“Навіть якщо Revlon відкрита для придбання, залишається незрозумілим, чи є компанія, яка була б зацікавлена в цьому”, – пише CNBC. І додає, що інші учасники ринку декоративної косметики також постали перед труднощами, оскільки покупці все частіше звертаються за своєю продукцією в такі магазини, як Sephora і Ulta Beauty, або в онлайн-стартапи, такі як Glossier.

Нещодавно Investory News писали, що американський виробник косметики Glossier залучив $100 млн інвестицій. Бьюті-компанія оцінюється експертами у $1,2 млрд. За рік її оцінка збільшилась втричі.

А бразильська компанія Natura Cosmeticos, що володіє мережею The Body Shop, вирішила придбати американського виробника косметики Avon. Вартість угоди наразі не розголошується. Відомо лише, що після підписання контракту Natura стане власником близько 76% акцій об’єднаної компанії, інші 24% залишаться акціонерам Avon.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram