Новини
8 Серпня 2019
1 014

Зі смаком алкоголю: Виробник міцних напоїв Diageo придбав Seedlip

Колишній власник компанії Бен Бренсон продовжить брати активну участь в роботі Seedlip після її придбання

На фото: Бен Бренсон, засновник Seedlip

Найбільший у світі виробник міцного алкоголю Diageo придбав контрольний пакет акцій британського виробника безалкогольних напоїв Seedlip, що за смаком схожі на алкоголь. Про це повідомила прес-служба Diageo.

“Сьогодні Diageo оголошує про придбання контрольного пакета акцій Seedlip”, — йдеться в повідомленні.

Фінансові деталі угоди компанія розкривати не стала.

Seedlip — перший у світі виробник безалкогольних дистильованих напоїв, був заснований британцем Беном Бренсоном у 2015 р., щоб вирішити дилему “що пити, коли ти не п’єш”. За останні три з половиною роки напої Seedlip стали продаватися в більш ніж 25 країнах. Пляшка такого напою коштує майже як джин — £27 ($33).

Як пояснили в прес-службі Diageo, колишній власник компанії Бен Бренсон продовжить брати активну участь в роботі Seedlip після її покупки.

Diageo — найбільший у світі виробник міцного алкоголю. Компанія, створена в 1997 р. шляхом злиття Guinness і GrandMet, виробляє спиртні напої під брендами Johnnie Walker, Smirnoff, Baileys, Capitan Morgan, J & B. У липні 2016 р. вона придбала міноритарний пакет акцій Seedlip через підприємство Distill Ventures, створене Diageo у 2013 р. Це стало першою інвестицією Diageo в безалкогольні напої.

Як відомо, один із найбільших у світі виробників безалкогольних напоїв PepsiCo Inc. оголосив, що купує за $1,7 млрд південноафриканську Pioneer Foods Group Ltd, що займається виробництвом, дистрибуцією, маркетингом і продажем різноманітних харчових продуктів, напоїв і супутніх товарів.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України скасував ліцензування під час імпорту й експорту спирту етилового, коньячного та плодового, етилового ректифікованого виноградного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram