Новини
24 Липня 2019
1 042

Кабмін скасував ліцензування імпорту-експорту цигарок, алкогольних напоїв та спирту

Рішення було прийнято на засіданні уряду в середу

Кабінет Міністрів скасував ліцензування під час імпорту й експорту спирту етилового, коньячного та плодового, етилового ректифікованого виноградного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Таке рішення уряд прийняв на засіданні 24 липня з подальшим погодженням з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе.

За статистикою Держстату, за останні чотири роки виробництво горілки в Україні (без урахування інших міцних спиртних напоїв) скоротилось до 31,8% або на 5,9 млн дал. У 2018 р. було вироблено близько 12,7 млн дал горілки, що на 7% менше, ніж у 2017 р. – 13,7 млн дал. Найбільше зниження легального горілчаного виробництва було зафіксовано у 2014 р. – 23,2%.

На початку 2019 р. у порівнянні з подібним періодом минулого року виробництво сигарет зменшилася на 46,9%, або на 2,341 млрд шт. За даними Державної фіскальної служби, у 2018-му імпорт тютюнової продукції в Україні скоротився на 50 млн шт у порівнянні з 2017-им.

Нагадаємо, мережа виномаркетів “Поляна” припинила свою діяльність. На початку липня був закритий останній магазин у Києві. Експерти вважають, що власники “Поляни” стали заручниками швидкого розвитку, не вгадали з форматом магазинів і намагалися копіювати конкурентів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram