Новини
28 Жовтня 2019
1 097

Зелені інвестиції: Український стартап отримав €45 тисяч на переробку пластику

Мета компанії допомогти виробникам досягти норм зі збору та переробки пластикової тари

Український стартап Greenbin.app – мобільний додаток для повернення пластикового пакування в обмін на винагороду – пройшов в акселератор Huge Thing від програми Poland Prize, залучивши €45 тис., повідомляє Ain.ua.

Зазначається, що акселерація проходитиме чотири місяці. Команда також отримає менторські послуги на €11,5 тис. і робоче місце в офісі Google for Startups.

“Зворотна вимога – відкрити компанію у Польщі. Greenbin вже зареєстрував підприємство в Познані”, – пише видання.

Мобільний додаток Greenbin.app наразі доступний на Android. “Але готується й iOS-версія”, – йдеться у повідомленні.

У компанії пояснили, все що потрібно користувачеві – відсканувати QR-код на пляшці, залишити її в найближчій локації відповідно до карти в додатку і дочекатися верифікації.

“Після перевірки, покупці отримають бали й зможуть обміняти їх на нові товари та послуги, наприклад, квитки в кіно. Таким чином, звичайні люди зможуть проінформувати виробника, що його упаковка вирушила на переробку, а не на полігон і не в ліс”, – розповіли у компанії.

І додали, що називають свій проект “Google Analytics для відходів”. “Додаток повинен допомогти виробникам досягти норм зі збору та переробки пластикової тари. До кінця 2025 року в ЄС вони повинні складати 77%, а до 2029 року – 90%”, – йдеться у повідомленні.

Раніше проект тестували й в Україні. Greenbin.app співпрацювала зі станцією “Україна без сміття”. Наразі команда веде переговори з одним із найбільших виробників упаковки у країні.

Investory News писали, що український стартап Effa, який займається виготовленням зубних щіток з паперу, у 2020 році почне своє виробництво у Швеції.

А британський оператор готельних мереж InterContinental Hotels Group заявив, що більше не використовуватиме в номерах одноразові шампуні та гелі для душу. Таким чином компанія планує скоротити відходи з пластику, який забруднює навколишнє середовище.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram