Новини
18 Жовтня 2019
1 019

Альтернатива пластику: Український стартап у Швеції вироблятиме паперові зубні щітки

Компанія також буде виготовляти й екологічні гребінці, тюбики та інші предмети гігієни

Український стартап Effa, який займається виготовленням зубних щіток з паперу, у 2020 р. почне своє виробництво у Швеції. Про це стало відомо в ході фіналу UA TECH під час відбору проектів, які поїдуть на виставку CES в Лас-Вегас, повідомляє Ліга.Tech.

“Кожна щітка якою ви користувалися, все ще існує в природі”, — зазначила куратор проекту Даша Кичук.

Вона також додала, що 6 т зубних щіток готелі викидають щороку. У світі 187 тис. готелів і всі вони залишають після себе гори пластику.

У багатьох країнах одноразові предмети гігієни заборонять вже у 2020 р.

Як відомо, Кабінет міністрів працює над законопроектом про заборону одноразових пластикових виробів. У Кабміні підтримують вже зареєстрований законопроект N2051-1, яким пропонується обмежити використання пластикових пакетів, зокрема заборонити використовувати надлегкі одноразові пакети в торгівлі.

Тож, український стартап розробив зубну щітку з переробленого паперу та екологічно чистих матеріалів, які не завдають шкоди природі. Така щітка розрахована на 30 днів користування.

Основною цільовою аудиторією насамперед є мандрівники, а також готелі та авіалінії. Також, стартап розроблятиме й інші паперові предмети гігієни: гребінці, тюбики тощо.

Нагадаємо, пивоварна компанія Carlsberg Group представила в Копенгагені два прототипи паперових біорозкладних пляшок для пива. Початок запуску такої тари на ринок, поки не повідомляється.

Як раніше писали Investory News, все більше країн відмовляється від пластику, що потребує заміни. Хто і чим замінює пластик — дізнавалось видання.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram