Новини
12 Червня 2020
1 264

Зелень за передплатою: Американська вертикальна ферма надає абонемент на покупку овочів

Набори салатів та зелень клієнт отримує регулярно з обраної ділянки

На вертикальній фермі Willo в Сан-Хосе (Каліфорнія, США) покупці можуть вибрати собі “ділянку”, оформити підписку на зелень та отримувати набори для 5 салатів щотижня, пише Fast Company.

Willo буде стежити за обраною “ділянкою” на критій світлодіодній фермі, де кейл і мізунь (японська капуста) ростуть без пестицидів і майже без води. Потім зелень зберуть і доставлять безпосередньо покупцям, які живуть в радіусі 30 км. За $149 у місяць клієнти зможуть отримувати набори для 5 салатів щотижня, за $99 — кожні два тижні.

За словами гендиректора ферми Семюеля Бертрама, вона була створена для того, щоб допомогти людям сформувати корисні харчові звички. “Режим харчування вбиває більше людей щороку, ніж що-небудь ще в Сполучених Штатах”, — стверджує він.

Міські ферми дають можливість продавати зелень “на піку свіжості” й за меншу суму в порівнянні з тією, що вирощують традиційним способом. Це, на думку Бертрама, допоможе переконати більшу кількість людей їсти овочі регулярно.

Willo вирощує зелень за допомогою аеропонних апаратів. Для цього процесу не потрібний ґрунт — коріння рослин знаходяться в повітрі, а потрібні поживні речовини доставляються до них за допомогою аерозолю. За словами Бертрама, це формат ефективніше, ніж його гідропонні або горизонтальні аналоги.

Крім того, компанія доопрацювала світлодіодні ліхтарі — тепер їх можна переміщати по фермі, щоб забезпечити правильний кут нахилу променя для кожної рослини.

Оскільки компанія хоче познайомити людей з походженням їх продуктів, вона організовує для своїх клієнтів тури на ферму. Willo також планує підключити передплатників до онлайн-порталу, де можна буде подивитися, як зелень росте і запилюється живильним розчином.

Willo почне доставляти зелень за передплатою в серпні 2020 р. У планах — побудувати вертикальні ферми в інших містах та вийти на міжнародний ринок.

Нагадаємо, стартап з виробництва культивованого м’яса IntegriCulture завершив раунд фінансування серії A в розмірі $7,4 млн. Гроші підуть на будівництво біореактора, в якому компанія виростить свій перший продукт — фуа-гра.

Сервіс Bolt підтвердив свої плани щодо швидкого запуску в Україні сервісу доставки їжі Bolt Food і сервісу прокату електросамокатів. Естонська компанія впевнено себе почуває на українському ринку, а отже продовжить інвестувати в країну.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram