Новини
26 Червня 2019
1 224

“Завод Кобзаренка” будує виробниче підприємство у Польщі

Загальні інвестиції в будівництво заводу склали близько €5 млн

Український виробник сільгосптехніки “Завод Кобзаренка” планує до 1 січня 2020 року здати в експлуатацію власний завод в Польщі (місто Белхатув), повідомляє AgroPortal.

За словами власника заводу Анатолія Кобзаренко, загальні інвестиції в будівництво заводу склали близько €5 млн. З них €2,3 млн на беззворотній основі надав ЄС, аби завод виробляв інноваційну продукцію. Також частина залучених коштів піде на погашення кредиту в банку, який підприємство брало під будівництво.

“Згідно з бізнес-планом, термін окупності інвестицій в завод – 5 років. Сподіваюся, це може статися навіть швидше”, – відзначив Анатолій Кобзаренко.

Він також додав, що зараз почався активний етап будівництва. Згідно повідомлення, до 1 січня 2020 року завод повинен бути повністю зданий в експлуатацію.

“Завод Кобзаренка” був відкритий у 1993 році, як українсько-німецьке товариство “Флігель”, перейменування відбулося у 2008 р. На початку своєї діяльності підприємство випускало тачки та візки для городників і садівників.

Нагадаємо, українським аграріям нараховано 131,4 млн грн часткової компенсації за техніку та обладнання вітчизняного виробництва, що була придбана протягом грудня 2018 року – квітня 2019 р.

Також Європейський банк реконструкції та розвитку надасть синдикований кредит на суму €116 млн на будівництво нового заводу виробнику листових матеріалів з деревини “Кроноспан УА”, що входить до групи Kronospan.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram