Новини
10 Червня 2019
824

ЄБРР профінансує будівництво нового заводу на Волині

Загальна сума синдикованого кредиту становитиме €116 млн

 

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть синдикований кредит на суму €116 млн на будівництво нового заводу виробнику листових матеріалів з деревини “Кроноспан УА”, що входить до групи Kronospan, про це йдеться в прес-релізі ЄБРР.

Як повідомляється, ЄБРР стане кредитором-рекордсменом на суму €116 млн. “При цьому €50 млн із цієї суми буде синдиковано з банками Raiffeisen Bank International AG і Raiffeisenlandesbank Obersterreich за структурою кредиту “A/B”, – йдеться у повідомленні банку.

І додається, що кошти будуть інвестовані в нові виробничі потужності, які відповідають стандартам і нормам ЄС. “Компанія планує розширити своє виробництво в Україні шляхом будівництва нового заводу в Нововолинську, західній частині України”, – зазначається у прес-релізі.

Також у повідомленні наголошується, що спеціалізоване енергоефективне обладнання, включаючи котел на біомасі потужністю 45 МВт, новий трансформатор і новий електрофільтр, забезпечать альтернативне рішення для електропостачання і дозволить скоротити втрати енергії та викиди пилу.

“Очікується, що нове виробництво продукції з високою доданою вартістю сприятиме заміщенню імпорту орієнтовано-стружкових плит (OSB) та збільшення експорту з України на загальний ринок ЄС і в інші країни”, – підкреслили у відомстві.

ЄБРР – найбільший міжнародний фінансовий інвестор в Україні. Свою діяльність в країні розпочав у 1993 році. Тоді банк взяв на себе сукупні зобов’язання з надання майже €13,1 млрд у рамках 418 проектів.

ТОВ “Кроноспан УА” – дочірня компанія Kronospan Holdings PLC (Кіпр) – один із найбільших у країні виробників ламінованих і шліфованих ДСП. Також поставляє на ринок плити МДФ, шліфовані та лаковані ХДФ, глянцеві плити HDD, ламіновану підлогу, стінні та інші види продукції групи Kronospan. У січні-вересні 2018 року виторг компанії становив 2,15 млрд грн, чистий прибуток – 314,5 млн грн.

Kronospan створений в Австрії у 1897 році. В даний час є провідним європейським виробником листових матеріалів на основі деревини, працює у 21 країні. Загальний обсяг продажів перевищує €2,7 млрд в рік.

Нагадаємо, нещодавно ЄБРР оголосив, що надає €25 млн кредиту фармкомпанії Юрія-Фарм строком на 6 років. Завдяки фінансуванню вдасться розширити чинні виробничі потужності та впровадити інноваційні рішення для лікування раку.

А ще Україна від ЄБРР може отримати €250 млн на оновлення транспорту. Інвестиції надаватимуться на оновлення транспорту (придбання нових тролейбусів, автобусів, трамваїв і вагонів метро) і модернізацію інфраструктури громадського транспорту. Рішення про виділення фінансування рада директорів ЄБРР планує прийняти 24 липня поточного року.

Загалом ЄБРР у 2019 році планує виділити вдвічі більше – до $1 млрд на інвестиції в українську економіку (у минулому році було $0,5 млрд). При цьому у відомстві розраховують на виважену економічну політику зі сторони України, “яка дозволить прискорити те зростання, яке вже почалося”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram