Новини
12 Червня 2019
969

Обіцяне повернули: Аграрії отримали компенсацію за купівлю техніки

Сума часткової компенсації становить 174,6 млн грн

Станом на 10 червня українським аграріям нараховано 131,4 млн грн часткової компенсації за техніку та обладнання вітчизняного виробництва, що була придбана протягом грудня 2018 року – квітня 2019 року. Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Інформація щодо компенсації надійшла до Мінагрополітики від 10 уповноважених банків – Ощадбанку, ПриватБанку, Укрексімбанку, Укргазбанку, Райффайзен Банка Аваль, Південний, Банка інвестицій та заощаджень, ПУМБанку, Індустріалбанку, Кредобанку.

“Загалом, сума коштів, що підлягає частковій компенсації вартості техніки та обладнання українського виробництва становить 174,6 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що за вказаний період програмою скористалося 1513 сільськогосподарських товаровиробників. “У тому числі 773 фермерських господарства, якими придбано 2583 одиниць техніки та обладнання”, – уточнили у відомстві.

І додали, що на сьогодні оновлений перелік вітчизняної сільськогосподарської техніки та обладнання включає 11,4 тис. найменувань техніки та обладнання від 163 заводів-виробників.

Загалом на 2019 рік держбюджетом України за програмою “Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників” передбачено видатки  обсягом 881,79 млн грн.

Нагадаємо, з 2018 року в Україні діє державна програма з відшкодування сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам 70% вартості придбаного обладнання. Станом на квітень 2019 року нею скористалися 6 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, 2 з яких – новостворені. Загалом минулого року їх кількість зросла на 125 одиниць до 735 штук.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram