Новини
13 Серпня 2019
1 352

Зачинено: H&M й Inditex скорочують магазини через онлайн

Група Inditex минулого року закрила 355 магазинів по всьому світу, а у 2019 році – 250 

Компанії H&M і Inditex, до якої входять Zara, Massimo Dutti тощо, планують скоротити кількість магазинів й активніше розвивати онлайн-сегмент. В компаніях вважають, що такий крок дозволить їм випередити конкурентів, повідомляє видання Fortune.

Цього року група H&M, в яку входять бренди H&M, Monki, Cos та інші, відкриє замість 175 запланованих магазинів лише 130.

За словами генерального директора компанії Карла-Йохан Перссона, відкриття деяких магазинів відкладено через високу орендну плату. Минулого року група Inditex отримала розпорядження від керівництва закрити 355 магазинів по всьому світу. Цього року планується закрити ще 250 точок і відкрити 300 нових.

Група Inditex раніше збільшила число своїх магазинів втричі – до 7,5 тис. точок. Однак це було обумовлено розширенням портфеля групи, до якої увійшли Massimo Dutti й Bershka. Та як відзначають аналітики, більшість оффлайн-магазинів Inditex виявилися збитковими в епоху e-commerce.

Одночасно із закриттям точок в офлайні компанії планують розвивати онлайн-продажі. Сьогодні їх частка становить менше 15% від загального обсягу обох ритейлерів. Наприклад, в США на одяг припадає близько 27% продажів.

У планах Inditex запустити онлайн-магазини в Південній Африці, Катарі, Кувейті, Бахрейні, Омані, Йорданії, Колумбії та на Філіппінах. За підрахунками компанії, це ще 275 млн потенційних споживачів.

Як відомо, компанія H&M зацікавилася розвитком сегмента секонд-хенду. Перший онлайн-магазин вживаного одягу буде запущено як пілотний проект на сайті бренду H&M – Other Stories.

Раніше Investory News писали про розвиток мережі одягу в Україні: хто прийшов, хто пішов, хто та як планує збільшувати частку ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram