Новини
11 Серпня 2021
736

Забудовники сплачуватимуть податки на нерухомість власними надприбутками

Ціни на житло з початку року без будь-якого підвищення податків зросли на 14%

При збільшенні оподаткування продажу третьої та більше квартир протягом року забудовники будуть сплачувати податки шляхом власного надприбутку, пише Інтерфакс-Україна з посиланням на інтерв’ю міністра економіки Олекся Любченка.

“Ціни на житло з початку року без будь-якого підвищення податків зросли на 14%. Тобто забудовники й при чинному оподаткуванні встановлюють для покупців максимально можливу ціну, а тому податки вони будуть платити не коштом покупців, адже при подальшому підвищенні цін ці квартири нікому буде купувати. Податки сплатять з власного надприбутку”, — розповів він агенції.

За словами міністра, норма законопроєкту №5600 (“ресурсний” законопроєкт) про збільшення оподаткування третього та більше продажу квартир протягом року не торкнеться пересічних громадян.

“Цікаво подивитися на пересічного громадянина, який регулярно продає по три квартири на рік при середній зарплаті в державі на рівні 12-15 тис. грн”, — зазначив Любченко.

Він також підкреслив, що в обговоренні законопроєкту беруть участь Федерація роботодавців України, Європейська бізнес асоціація та інші.

Міністр також зазначив, що в будівельній сфері найвищий відсоток тіньової зайнятості в Україні.

Як писали раніше Investory News, останнім часом посилилася тенденція до оренди повністю готових офісних приміщень “під ключ”. Докладніше про ринок офісної нерухомості Києва — за посиланням.

Тим часом світові продажі найдорожчої нерухомості подвоїлися за рік. З початку року 785 об’єктів нерухомості вартість яких перевищує $10 млн за кожен, були продані в Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Гонконзі, Лондоні, Сіднеї, Сінгапурі та Дубаї.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram