Новини
30 Липня 2021
726

Світові продажі найдорожчої нерухомості подвоїлися за рік

Через загрозу інфляції мільярдери шукають, куди інвестувати свої кошти

З початку року 785 об’єктів нерухомості вартість яких перевищує $10 млн за кожен, були продані в Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Гонконзі, Лондоні, Сіднеї, Сінгапурі та Дубаї, повідомляє американський Forbes з посиланням на дослідження Knight Frank.

“Це більш ніж удвічі перевищує кількість дорогих квартир і будинків, проданих у цих містах за той самий період 2020 року, і на 52% більше показника 2019-го”, — зазначає видання.

У загальному за перші шість місяців року багаті покупці витратили на наддорогу нерухомість $13,8 млрд. “Ми очікуємо, що суперпродажі у прайм-сегменті 2021 року завершаться на високому рівні”, — розповів голова відділу досліджень Knight Frank Ліам Бейлі.

Найбільше зростання покупок дорогого житла зафіксовано в Нью-Йорку, де за пів року було придбано 202 об’єкти такої нерухомості. Днями на продаж у місті був виставлений пентхаус у хмарочосі на 432 Park Avenue вартістю $169 млн. І покупець на квартиру площею 767 кв. м за таку ціну, швидше за все, знайдеться: за даними дослідження Corcoran Group, на яке посилається Forbes, цього року на Манхеттені вже продано 220 пентхаусів.

Спільний звіт фірми за оцінкою нерухомості Miller Samuel і брокерської компанії Douglas Elliman говорить про те, що середня ціна на квартири на Манхеттені у другому кварталі цього року досягла рекордних $999 тис.

За Нью-Йорком у списку міст з найвищим зростанням продажів елітного житла йде Лос-Анджелес, де за пів року було зареєстровано втричі більше угод вартістю понад $10 млн, ніж роком раніше.

Голова відділу первинних продажів Knight Frank Педді Дрінг пояснив зростання інтересу до дорогої нерухомості у місті “перевагами способу життя, такими як пляжі та зелені насадження”.

У Сінгапурі за пів року було продано 119 об’єктів дорогої житлової нерухомості, у Гонконзі — 111, Лондоні — 106, Сіднеї — 54, Дубаї — 22.

Forbes пояснює бум на ринку дорогої нерухомості не тільки потребою багатих людей у ​​відповідному способі життя. Статки 2755 мільярдерів, що входять до списку Forbes, зросли з $8 трлн 2020 року до $13,1 трлн наразі. “Під загрозою інфляції багаті люди відчайдушно шукають, куди б вкласти свої гроші”, — зазначає видання.

Половина інвесторів, опитаних фінансовим холдингом UBS у другому кварталі, вважають, що інфляція найближчими 12 місяцями прискориться. І через це третина з них планує ще більше інвестувати саме в нерухомість.

Нагадаємо, бізнес-столиця Німеччини Франкфурт стала містом, де 2019 року житло дорожчало швидше за все. А у Монако за $1 мільйон можна було купити тільки 16 кв м. житла.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram