Новини
13 Липня 2020
952

За крок до світового лідерства: Колишня дружина засновника Amazon стала найбагатшою жінкою США

За тиждень її статки збільшилися майже на $6 мільярдів й наразі становлять $62,3 мільярда

Колишня дружина найбагатшої у світі людини – засновника Amazon Джеффа Безоса – Маккензі Безос стала найбагатшою жінкою США, повідомляє Forbes.

За підрахунками журналу за тиждень її статки збільшилася майже на $6 млрд. “Якщо її статки збільшаться ще на $2 млрд, то, за оцінкою Forbes, вона стане найбагатшою жінкою у світі”, – йдеться у повідомленні.

Протягом 2-9 липня акції Amazon збільшилися в ціні на 10%, у результаті чого статки Маккензі Безос зросли на $5,7 млрд.

У результаті цього в рейтингу найбагатших жінок США дочка засновника мережі супермаркетів Walmart Еліс Уолтон опустилася на друге місце. Її статок Forbes оцінює в $57,3 млрд.

Найбагатшою жінкою у світі на сьогодні є внучка засновника L’Oreal Франсуаза Бетанкур-Майєр зі статком у $64 млрд. “Однак, якщо статки Маккензі Безос збільшаться ще на $2 млрд, то, за оцінкою Forbes, вона стане найбагатшою жінкою світу”, – наголошує видання.

І нагадує, що Джефф і Маккензі Безос розлучилися рік тому – у липні 2019 року. Тоді дружина отримала 25% акцій компанії, що належали Безосу.  На той час вартість отриманого пакета оцінювалася у $36 млрд. З моменту розлучення статки подружжя значно збільшилася завдяки зростанню котирувань компанії.

Раніше Investory News писали, що у квітні ринкова капіталізація Amazon досягла рекордного показника в $1,14 трлн. А Джефф Безос за день розбагатів на $6,4 млрд.

Проте вже 9 липня вартість акцій Amazon знову досягла рекордного максимуму, при цьому капіталізація компанії збільшилася до $1,54 трлн, а от статки Джеффа Безоса – до рекордних $182,6 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram