Новини
15 Квітня 2020
972

Знову щастить: Джефф Безос за день розбагатів на $6,4 мільярда

А ринкова капіталізація Amazon досягла рекордного показника в $1,14 трильйона

Глава компанії Amazon Джефф Безос, за день збільшив свої статки на $6,4 млрд, на фоні рекордного зростання вартості акцій його корпорації, повідомляє Forbes.

За інформацією видання, у вівторок, 14 квітня, до закриття торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі ціна акцій Amazon зросла на 5,3%. Таким чином, вартість одного цінного паперу склала рекордні $2238. Ринкова капіталізація онлайн-гіганта при такому рівні цін на акції досягла $1,14 трлн, що є рекордно високим показником для компанії.

“У зв’язку з цим статки Безоса, який володіє 11,2% акцій Amazon, різко зросли – на $6,4 млрд (близько 5%), до $138 млрд”, – йдеться у повідомленні. При цьому статки його колишньої дружини Маккензі, яка при розлученні отримала частку в компанії, також істотно збільшилися – на $2,2 млрд, до $44,8 млрд.

У цілому, попри кризу, з початку року акції Amazon зросли більш ніж на 20%. Причиною став різко підвищений попит на послуги онлайн-гіпермаркетів і доставки в умовах пандемії, а також припинення роботи магазинів офлайн.

Як зазначає Bloomberg, американці почали купувати через онлайн-магазини навіть туалетний папір, а також інші товари першої необхідності. “Щоб впоратися зі зростанням попиту, Amazon оголосила про найняття додатково 100 тис. співробітників”, – зазначає видання.

Разом з тим в США на деяких складах компанії розпочалися протести працівників, незадоволених браком засобів індивідуального захисту та неможливістю забезпечити соціальну дистанцію на робочих місцях.

У кінці березня The Wall Street Journal підрахувала, що Безос зумів заощадити під час кризи близько $1,9 млрд, завдяки тому що вчасно розпродав частину своїх активів у лютому-березні, до обвалу американського фондового ринку.

“Так, протягом першого тижня лютого він продав акцій Amazon приблизно на $3,4 млрд”, – йдеться у повідомленні. За підрахунками аналітиків, якби бізнесмен протримав папери до 20 березня, то втратив би через зниження котирувань $317 млн. У цілому Безос став єдиним у топ-10 найбагатшим мільярдером, чиї статки з початку 2020 року збільшилися.

Раніше Investory News писали, що сукупні статки 20 найбагатших людей світу скоротилося за день на понад $78 млрд. Найбільше зменшився капітал найбагатшої людини світу – Джеффа Безоса. Попри це він залишився єдиним мільярдером з понад $100 млрд після того, як статки Білла Гейтса упали нижче цієї позначки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram