Новини
5 Лютого 2020
971

Джефф Безос продав акції Amazon на $1,7 мільярда

Востаннє мільярдер позбувався великих пакетів влітку 2019 року – майже на $3 мільярди 

Засновник Amazon Джефф Безос продав акції компанії на суму $1,74 млрд. Після виплати податків він отримає $1,3 млрд, повідомляє Forbes, посилаючись на фінансовий звіт, поданий Комісії з цінних паперів і бірж США.

Частина угод була заключена 31 січня 2020 року. “Ця п’ятниця стала найгіршим днем ​​на ринках з початку року. Однак Amazon напередодні опублікувала позитивний квартальний звіт, який перевершив очікування аналітиків і надихнув інвесторів”, – йдеться у повідомленні.

Того дня акції інтернет-ритейлера подорожчали за підсумками торгів на 7,4%, тоді як індекс S&P 500 (включає 500 найдорожчих компаній США) знизився більш ніж на 3%, показавши найбільше падіння з жовтня минулого року.

“Решту угоди Безос провів 3 лютого. За два дні він продав акції за ціною від $2003 до $2053,6”, – пише видання. І додає, невідомо, чому мільярдер позбувся цінних паперів. “Але раніше він розповідав, що щорічно продає акції на суму як мінімум в $1 млрд, щоб фінансувати свою космічну компанію Blue Origin”, – зазначає видання.

Нагадаємо, востаннє великі пакети акцій Amazon Джефф Безос продав у липні та серпні 2019 року. Тоді він за п’ять днів позбувся акцій вартістю майже $2,8 млрд без урахування податків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram