Новини
13 Вересня 2019
724

З початку року Україна збільшила імпорт свинини на 4%

Основні постачальники – Польща, Німеччина та Нідерланди

З початку 2019 року українські підприємства імпортували 16,33 тис. тонн свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней. Це на 4% більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє прес-служба Асоціації свинарів України.

Зазначається, що у серпні 2019 року Україна імпортувала на 11% більше свинини, ніж у липні. За словами аналітиків компанії, пожвавлення імпортної активності частково пов’язано з підвищенням закупівельних цін на свинину в останній місяць літа.

“В Україні, та в країнах ЄС ціни на свинину протягом серпня мали висхідну динаміку. Проте у країнах Євросоюзу середня серпнева ціна закупівлі свинини зросла на 2,2-2,4% проти липневої позначки, тоді як в Україні цей показник додав майже 5%”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що головними постачальниками цього року стали Польща, яка “виборола” лідерську позицію: майже половина (47,9%) імпортованої у 2019-му свинини припадає на імпорт з сусідньої країни.

“Німеччина опустилася на друге місце з менш ніж 20% постачання, а третю сходинку посідають постачальники з Нідерландів з десятою частиною імпорту”, – повідомили в асоціації.

Експерти зазначають, що у рамках угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС, до кінця року в межах квот може надійти ще 5,5 тис. тонн свинини з Європейського Союзу.

Помісячна динаміка імпорту свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней

Джерело: Аналітичний відділ АСУ за даними митної статистики ДФСУ

Раніше Investory News писали, що у перші місяці 2019 року Україна імпортувала 4,3 тис. тонн свинини загальною вартістю $7,9 млн. Головним постачальником свинини до України знову стала Польща, з якої було завезено свинини на $4,7 млн. Друге місце у списку належить Німеччині – $1,5 млн, третє – Данії ($829 тис).

А от минулого року свинини свіжої або охолодженої було продано близько 1,7 тис. тонн, на загальну суму $3,7 млн. Найбільше продукції експортували представники малого бізнесу – 45%, частка середнього – 37%, а великого – 18%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram