Новини
15 Березня 2019
976

Що за свинство: Україна нарощує імпорт свинини

Головними постачальниками свинини на початок року стали Польща, Німеччина і Данія

Фото: St. Lucia Times

У перші місяці 2019 року Україна імпортувала 4,3 тис. тонн свинини загальною вартістю $7,9 млн. Про це повідомляє tsn.ua з посиланням на Державну фіскальну службу.

Головним постачальником свинини до України стала Польща, з якої було завезено свинини на $4,7 млн. Друге місце у списку належить Німеччині. Звідти наша країна імпортувала свинини на $1,5 млн.

На третьому місці – Данія. За два місяці 2019 року Україна імпортувала з Данії свинини на $829 тис.


•••

У 2018 році Україна імпортувала 28,5 тис. тонн свинини загальною вартістю $51,9 млн, що в 5 разів більше, ніж у 2017 році

•••


В той же час, як повідомляє Асоціація свинарів України, продажі свинини в на початок року скоротились на 20%. “Найвідчутніше це вплинуло на торгівлю у західних регіонах, де цього обсяги реалізації послабилися на 20-30%. У Центрі та на Сході послаблення споживчої активності було менш помітним, а продажі “просіли” на 10-20%. Тим не менш, переважна частина переробників вважає, що передумов для суттєвого пониження цін закупівлі наразі немає, адже така зміна не стимулюватиме продажі. Що стосується відновлення висхідного руху цін, то його оператори ринку очікують у кінці березня чи на початок квітня”, — додали в АСУ.

Як писали Investory News, Україна у 2018 році експортувала близько 1,7 тис. тонн свинини, на загальну суму $3,7 млн. Найбільше свинини у вітчизняного виробника у минулому році купували Гонконг (59,8%), Грузія (17,3%), В’єтнам (14%).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram