Новини
23 Грудня 2021
627

Японський професор створив прототип телеекрана: Він має здатність передавати смаки

Виготовлення комерційної версії TTTV обійдеться лише у $875

Японський професор розробив прототип телевізійного екрана, який може передати смак їжі, якщо його облизати. Розробка — це ще один крок до створення мультисенсорного перегляду, повідомляє Reuters.

Пристрій отримав назву Taste the TV (TTTV). Для його роботи використовується карусель з 10 каністер зі смаковими добавками, які розпорошуються в потрібній комбінації, щоб створити смак певної страви. Після цього зразок переноситься на гігієнічну плівку на плоскому екрані телевізора, й глядачі можуть спробувати.

“Мета полягає в тому, щоб надати людям можливість отримати досвід, подібний до того, який вони отримують, обідаючи в ресторані на іншому кінці світу, залишаючись вдома”, — пояснює вчений-розробник, професор з університету Мейдзі Хомей Міясіта.

Над розробкою Міясіта працює з командою з 30 студентів, які вже створили кілька пристроїв, пов’язаних зі смаком, наприклад, вилку, яка робить смак їжі більш насиченим.

Виготовлення комерційної версії TTTV обійдеться лише у $875. Вчений створював прототип упродовж усього минулого року.

Міясіта вважає, що пристрій можна застосовувати для дистанційного навчання кухарів або сомельє, а також для TV-ігор з дегустацією та вікторинами.

Студентка Мейдзі Юкі Хоу продемонструвала TTTV репортерам, сказавши, що хоче скуштувати солодкий шоколад. Після чого автоматичний голос повторив наказ і струмені ароматизатора розбризкали зразок на пластиковий лист. “Це схоже на молочний шоколад, — зазначила вона. — Він солодкий, як шоколадний сироп”.

Нагадаємо, учені розробили “живих роботів”, що здатні самовідтворюватися. Це стало ще одним кроком у розвитку регенеративної медицини.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram