Новини
3 Квітня 2019
848

Японія створила нафтовий концерн з річним оборотом у $50 млрд

Новостворена компанія буде вести свій бізнес під торговою маркою Idemitsu Showa Shell

Idemitsu Kosan Co., другий за величиною продавець нафти в Японії, і четвертий номер рейтингу автозаправних мереж країни Showa Shell Sekiyu K.K. оголосили про злиття та створення гігантського гравця нафтового ринку. Про це повідомляє enkorr.

Як зазначається у повідомлені, висококонкурентний ринок, що страждає від зниження попиту на бензин, підштовхнув дві японські компанії до об’єднання сил. При сукупному обсязі продажів понад 5,8 трлн ієн ($52 млрд) нове підприємство буде конкурувати з місцевим галузевим лідером JXTG Holdings Inc. Ця гігантська структура була створена у 2017 році в результаті злиття JX Holdings Inc. та TonenGeneral Sekiyu K.K.

Новостворена компанія буде вести свій бізнес під торговою маркою Idemitsu Showa Shell, однак на заправках планується використовувати звичні для жителів Японії торгові марки Idemitsu та Showa Shell.

У планах компанії передбачається розвивати закордоні НПЗ, інвестувати в поновлювані джерела енергії (включаючи перспективну для Японії геотермальну енергетику), а також розробляти нові продукти нафтохімії.

Вперше про це злиття було оголошено в 2015 році, але на шляху до об’єднання компаніям довелося подолати безліч перешкод, в тому числі відмінності у корпоративній культурі.

Раніше Investory News повідомляли, що державна нафтова компанія Saudi Aramco підписала угоду про купівлю 70% акцій нафтохімічної корпорації SABIC у Фонду державних інвестицій Саудівської Аравії за $69,1 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram