Новини
20 Липня 2020
853

Японія починає платити компаніям за вихід з Китаю

Для цього в бюджеті заплановано 243,5 мільярди єн

Влада Японії взяла на озброєння досвід Тайваню і запустили спеціальну програму з повернення виробничих потужностей назад на батьківщину. В рамках цієї програми буде виплачено 87 японським компаніям 70 млрд єн (понад $654 млн), які вирішили перевести свої виробничі потужності з Китаю на батьківщину або в будь-які інші країни Південно-Східної Азії, повідомило Міністерство економіки, торгівлі й промисловості країни.

Згідно з інформацією, 57,4 млрд єн ($536 млн) отримають 57 компаній, які переведуть виробництво безпосередньо в Японію. Серед них є й такі великі як Sharp Corp.

Решта 22,6 млрд єн ($118 млн) будуть передані ще 30 компаніям, які погодилися піти з Китаю в такі країни, як В’єтнам, М’янма та Лаос. Серед них — відомі японські компанії Hoya, Shin-Etsu Chemical та Sumitomo Rubber.

Уряд Японії запустив програму з виведення японських компаній з Китаю ще у квітні. Для цього в бюджеті заплановано 243,5 млрд єн ($2 млрд). Програма на думку японських чиновників необхідна для скорочення залежності національної економіки від Китаю, що є найбільшим торговим партнером Японії.

Як відомо, обсяг промислового виробництва в Японії у травні впав до найнижчого рівня з січня 2013 р. під впливом різних обмежень і скорочення попиту у зв’язку з пандемією.

А от економіка країни вперше за останні 4,5 роки впала в рецесію. При цьому ВВП країни у першому кварталі 2020 р. скоротився на 3,4% у річному вимірі, у зв’язку зі зниженням приватного споживання, капітальних витрат і експорту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram