Новини
18 Травня 2020
1 113

Економіка Японії впала в рецесію вперше за останні 4,5 роки

ВВП країни у I кварталі скоротився на 3,4% у річному вирахуванні

Економіка Японії вперше за останні 4,5 роки впала в рецесію. При цьому ВВП країни у I кв 2020 року скоротився на 3,4% у річному вимірі, у зв’язку зі зниженням приватного споживання, капітальних витрат і експорту, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що третя за величиною економіка світу скоротилася на 0,9% у період з січня по березень проти попереднього кварталу.

За словами головного економіста дослідницького інституту Мейдзі Ясуда Юічі Кодама, в поточному кварталі економіка переживала ще глибший спад. “Японія вступила в повну рецесію”, – зазначив він. І додав, що до березня третя за величиною економіка у світі скорочувалася два квартали поспіль.

Тим часом уряд Японії вже оголосив про пакет заходів стимулювання на суму близько $1 трильйона, щоб захистити економіку від наслідків пандемії – це еквівалентно приблизно 20% річного обсягу ВВП Японії.

Раніше Investory News писали, що згідно зі звітом Bank of America економіка США впала в рецесію на фоні спалаху коронавірусу нового типу.

Про те, що у 2020 році через загострення коронавірусної кризи очікується глибока глобальна рецесія, зазначало й рейтингове агентство Fitch Ratings, яке у поточному році очікує падіння світової економіки на 1,9%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram