Новини
21 Травня 2020
1 162

Які нові професії з’являться через пандемію

Компанії почали наймати людей на позиції, які раніше було неможливо собі уявити

Фото: Gabriella Demczuk

Компанії, які прагнуть якомога швидше повернутися до нормальної роботи після пандемії, вигадують нові посади для людей, завданням яких стане надання безпеки інших співробітників і клієнтів, пише Bloomberg.

Агенція вважає, що чим довше не буде ефективної вакцини або методики лікування, тим більше потрібними будуть такі фахівці.

Співробітників на нові позиції для захисту від вірусу шукають компанії майже з усіх галузей американської економіки, розповів гендиректор рекрутингової компанії Labor Finders Джеффрі Бернетт.

За його словами, з’явився попит на співробітників, які готові стежити за дотриманням соціального дистанціювання на будівництвах, спостерігати за відвідувачами будинків людей похилого віку або здатні встановити в офісі перегородки з органічного скла.

Одна з найбільш потрібних зараз завдань — вимірювання температури співробітників, розповіла генеральний менеджер кадрового агентства Kelly Services в Америці Дебра Торпе. За її словами, агенція вже працевлаштувала на цю роль сотні людей в компанії, що продовжили роботу після введення обмежувальних заходів.

Серед тих, хто обрав для себе таку роботу, став 67-річний Марк Скофілд зі Солт-Лейк-Сіті. До пенсії він був спеціальним агентом військово-повітряних сил США, а зараз працює в розподільному центрі роздрібної мережі з 20 годин до 4 годин ранку, заробляючи $20 за годину. Скофілд запевняє, що не хворів багато років і не боїться вірусу, всупереч своєму віку.

Симона Вільямс працює на будівництві — вона відповідає за стан здоров’я приблизно сотні робітників. Вона не тільки вимірює їх температуру і запитує про самопочуття, але також стежить, щоб вони носили маски та дотримувалися соціальної дистанції. “Я товариська людина і відчуваю себе комфортно, коли з ними спілкуюся. Але коли я розповідаю людям про те, чим займаюся, це трохи змушує мене нервувати”, — зізналася вона.

Фото: Kirill Kukhmar

Інша важлива сфера діяльності — відстеження контактів хворих, заявив економіст Moody’s Analytics Данте ДеАнтоніо, що спеціалізується на ринку праці. Він зазначив, що попит на таких фахівців може забезпечити створення в США 250 тис. нових робочих місць.

Ліза Фагундес працювала бібліотекарем в Сан-Франциско, поки не була відправлена ​​в неоплачувану відпустку. Тепер вона працює 20 годин на тиждень, відстежуючи тих, хто контактував із зараженими, і попереджаючи їх про необхідність піти на самоізоляцію.

Перед виходом на нову роботу Фагундес пройшла тижневий онлайн-курс підготовки. Нова професія дуже схожа на роботу бібліотекаря, оскільки їй як і раніше потрібно багато спілкуватися з людьми, зазначила Фагундес. Але вона визнає: говорити людям про те, що вони контактували з інфікованим і теж могли заразитися, часто буває непросто.

Некомерційна організація Battelle в Колумбусі, штат Огайо, зараз шукає 1,3 тис. співробітників на короткий термін — вона уклала з урядом шестимісячний контракт на знезараження вживаних респіраторів N95.

Серед тих, кого Battelle вже найняла, — 18-річна Меган Стайн, яка вирішила трохи заробити до початку навчального року в коледжі. Вона працює над дезінфекцією масок з півночі й до полудня сім днів на тиждень. Розуміння того, що вона має справу з масками, які могли носити заражені коронавірусом, Стайн називає “непростим відчуттям”. Однак друзі та родичі її підтримують і пишаються тим, що вона робить, запевняє вона.

Група Coyle Hospitality у звичайний час наймає за контрактом так званих таємних покупців, які оцінюють обслуговування в різних компаніях. Тепер вона планує найняти кілька тисяч “Амбасадор соціального дистанціювання”, розповів президент Coyle Hospitality Джим Койл.

Ці співробітники будуть відвідувати готелі, ресторани та інші громадські місця, оцінюючи рівень дотримання стандартів безпеки. Зокрема, вони будуть стежити, чи дотримується в закладі соціальне дистанціювання і чи мають люди маски.

Способи повернутися до роботи, які передбачають створення нових робочих місць, розглядають і найбільші компанії світу. Amazon, наприклад, планує вимірювати температуру співробітників і відвідувачів у своїх офісах і наймає лабораторних працівників для проведення тестів на вірус, повідомляв Bloomberg.

А банк JPMorgan може призначити чергових по ліфтах, які будуть натискати кнопки замість відвідувачів.

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s вже склала 59-сторінковий ілюстрований посібник для охочих повернутися до роботи франчайзі. Зокрема, компанія рекомендує призначати окремого співробітника, який буде відповідати за апарати з напоями.

Раніше Investory News писали, як пандемія коронавірусу істотно змінила ставлення німців до найрізноманітніших аспектів життя. Найбільші зміни відбулися в оцінці жителями Німеччини двох країн — США та Китаю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram