Новини
21 Травня 2020
1 301

Як заробити на шахраях: Власник ресторану в США провчив сервіс доставки

Підприємець перехитрив сервіс доставки, який продавав страви з його ресторану без його згоди

Фото: Eric Baradat

Власник мережі піцерій у США вирішив перехитрити сервіс доставки Doordash, який продавав страви з його ресторанів без його згоди, пише Business Insider.

Цю історію розповів один підприємець у своєму блозі. Назва мережі ресторанів залишилася невідомою. Деякий час назад власник піцерій звернув увагу, що на гарячу лінію його закладів почали надходити дзвінки від покупців, — всі вони були незадоволені доставкою.

При цьому мережа ніколи не доставляла свої страви та не співпрацювала з агрегаторами. Дізнавшись, що доставкою його піци займається сервіс Doordash, бізнесмен вирішив подивитися, як працює їх система. Виявилося, що в додатку вартість його піц була занижена.

Наприклад, якщо піца в ресторані коштувала $24, то Doordash продавав її за $16. Цінова політика сервісу може бути обумовлена ​​його масштабами — виручка Doordash за 2019 р. досягла $900 млн. Можливо, доставка з певних ресторанів потрібна сервісу для підвищення лояльності клієнтів. Або це була просто технічна помилка.

Однак доставка в обхід керівництва мережі негативно позначалася на іміджі піцерій: наприклад, люди скаржилися, що страви приїжджають холодними. Замість того щоб розбиратися з Doordash, власник ресторанів та його приятелі вирішили провчити сервіс.

Спочатку вони замовили 10 піц через Doordash. Їх план полягав у тому, що якщо сервіс купує піцу біля ресторану за $24, а в додатку продає за $16, то власник, зробивши замовлення у самого себе, зможе заробити $8 з кожної піци. Так і сталося.

Підприємець зробив замовлення на $160 через Doordash і оплатив його зі своєї кредитки. Через деякий час в його піцерію прийшов кур’єр, який викупив піци за $240, — в результаті ресторан виявився в плюсі. Подібну операцію друзі виконали ще кілька разів.

В результаті сервіс так і не вирахував цю схему. Пізніше з’ясувалося, що мережа піцерій потрапила в тестовий список Doordash, — з його допомогою сервіс перевіряє попит і вирішує, з якими кафе варто співпрацювати. У цьому випадку доставка відбувається без відома власників ресторанів.

Нагадаємо, шведська пара відкриває на лузі поряд з будинком безконтактний ресторан просто неба на одного гостя. Страви готуватимуть з місцевих продуктів, деякі з яких ростуть прямо в саду. Концепція ресторану — подорожі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram