Новини
16 Серпня 2019
1 521

Як у Gucci: Lamoda відкрила віртуальну примірочну кросівок

Партнером став білоруський стартап Wannaby, який на початку літа розпочав співпрацю з брендом Gucci

Lamoda в партнерстві з білоруським стартапом Wannaby запустила у своєму iOS-додатку функцію примірки кросівок за допомогою технології доповненої реальності (AR), повідомляє The Village. 3D-моделювання стопи для підбору взуття тестує Wildberries, експерименти в цій сфері проводить і Ozon.

Опція поки доступна лише для деяких моделей чоловічих і жіночих кросівок. У додатку вже підготовлено близько 100 жіночих і чоловічих моделей Nike, Adidas, Reebok, Converse і Under Armour. У каталозі їх виділили спеціальною позначкою. Для примірки користувачеві необхідно навести камеру на ноги й вибрати потрібну модель.

“Ми розраховуємо, що віртуальна примірка допоможе збільшити конверсію в категорії кросівок до 8-9% і скоротить відмови після примірки перед їх покупкою на 10-15% – зараз вони можуть становити до 60%”, – повідомила директор з цифрового маркетингу і продукту Lamoda Group Юлія Нікітіна.

Поки додаток доступний тільки для iOS, але, за словами CEO Wannaby Сергія Архангельського, в кінці вересня з’явиться і в Google Play.

Нагадаємо, бренд Gucci додав нову функцію у свій мобільний додаток для iOS – технологію доповненої реальності, яку для італійського будинку моди розробив білоруський стартап Wannaby. Кожен користувач може так би мовити “приміряти” кросівки бренду, не виходячи з дому.

Як відомо, компанія Amazon презентувала новий інструмент на основі штучного інтелекту. Сервіс під назвою StyleSnap допоможе покупцям знаходити вподобаний їм одяг. Штучний інтелект буде давати рекомендації покупцю на основі цін, відгуків і брендів.

А от стартап ThirdLove із Сан-Франциско, що виробляє жіночу нижню білизну і продає через власний інтернет-магазин, залучив $55 млн. Для правильного підбору розміру і форми білизни стартап розвиває технологію Fit Finder, що ґрунтується на моделі анкетування.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram