Новини
4 Липня 2019
603

Хто більше: Білий дім опублікував звіт про зарплати своїх співробітників

Дональд Трамп заробляє $400 тис. на рік, його донька та зять працюють без оплати

Білий дім опублікував регулярний звіт про зарплати співробітників за 2019 рік. Двадцять штатних співробітників отримують максимальну зарплату в розмірі $183 тис. на рік, а двом платять більше за особливі заслуги, повідомляє Business Insider.

Для порівняння, у 2017 і 2018 рр. найбільш високооплачувані співробітники отримували $179,7 тис.

Донька президента Дональда Трампа Іванка Трамп і зять Джаред Кушнер є радниками, але не отримують зарплату. Трамп заробляє $400 тис. на рік, але він пожертвував свої зарплати різним відділам виконавчої влади.

Серед тих, хто заробляє найбільше, радник з національної безпеки Джон Болтон, виконувач обов’язків начальника штабу Мік Малвані та радник Келліанн Конвей.

Так, серед двох співробітників, хто отримує понад $183 тис.: старший радник керівника апарату зі стратегії та взаємодії із зацікавленими сторонами Джон Чвартацький, який отримує $239,595 тис. на рік, та Мік Мульване, в.о. начальника штабу ($203,5).

Решта 20 співробітників по $183 тис., зокрема – помічник президента і старший радник начальника штабу Роберт Блер, помічник президента з питань національної безпеки Джон Болтон, помічник президента і старший радник з питань внутрішньої політики Ендрю Бремберг, радник президента Паскуале Чиполлоне та помічник президента і старшого радника Келліан Конвей.

Нагадаємо, Сан-Франциско визначено містом із найвищою зарплатою. Швейцарська столиця як і раніше очолює рейтинг міст із найвищою якістю життя.

Євростат визначив країни з найвищою погодинною зарплатнею. У Франції за годину праці платять €35,8, у Болгарії – €5,4, а в  Україні – менше €1. У 28 країнах ЄС витрати на погодинну оплату праці збільшилися на 2,2%.

А мільярдер Джордж Сорос, спадкоємиці Ріган Пріцкер та Ебігейл Дісней, співзасновник Facebook Inc. Кріс Хьюз, а також ще кілька заможних американців написали відкритого листа політикам, що висувають свої кандидатури на президентські вибори у 2020 р., в якому пропонують ввести такий податок, що усуне нерівність і забезпечить фінансування для розв’язання проблем, пов’язаних зі зміною клімату, і питань охорони здоров’я.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram